ΜΟΛΑΟΙ. Όπως έκανε γνωστό ο Ηρακλής Τριχείλης, Δήμαρχος Μονεμβασίας,έχει διαβιβαστεί από το Τμήμα Β’ της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) της Γενικής Δ/νσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για δημοσιοποίηση, διαβούλευση και γνωμοδότηση, ο φάκελος μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου,

«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΡΥΣΑΚΙΑ-ΚΡΑΝΙ» & «ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟΣ» ΤΗΣ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 79,80 MW, KAI ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Π.Ε.Τ. : 2111672818), ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α1 ΤΗΣ 10ης ΟΜΑΔΑΣ με α/α: 01 σύμφωνα με την Υ.Α. 1958 / 2012 (ΦΕΚ 21Β΄) της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΑΕ» στις παρακάτω θέσεις της Δ.Ε. Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας της Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

  • «ΒΡΥΣΑΚΙΑ -ΚΡΑΝΙ» – εγκατάσταση 11 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 145μ περίπου,
  • «ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟΣ» εγκατάσταση 8 τεμαχίων ανεμογεννητριών ύψους 145μ περίπου.

«Κάθε πολίτης – δημότης ή φορέας να καταθέσει τις απόψεις του»

Όπως τονίζεται, «…είναι αναγκαίο κάθε πολίτης – δημότης ή φορέας να καταθέσει τις απόψεις του και έχει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει έως 28/3 προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Λακωνίας, και έως 28/3 συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση μέσω του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (eprm.ypen.gr) με τους κωδικούς του taxisnet.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Μονεμβασίας έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε χωροθέτηση ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα (Από Κάστρο Μονεμβασίας έως Ακρωτήριο Μαλέα), που περιλαμβάνονται και οι παραπάνω περιοχές, με τις υπ’ αριθ. 253/2019 & υπ’ αριθ. 39/2021 αποφάσεις του Δ.Σ..

  • Ο Δήμος έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη διαβούλευση έως τις 28 Μαρτίου 2022

Info

Δείτε την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Δείτε τον χάρτη με επισήμανση των προς διαβούλευση αιολικών σταθμών,

Δείτε τον χάρτη με το σύνολο των αιολικών σταθμών στον Δήμο Μονεμβασίας,

Δείτε τον χάρτη με τους αιολικούς σταθμούς από το Κάστρο μέχρι το ακρωτήριο Μαλέας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις