Γράφει ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Αναπτέρωση της ελπίδας και τεκμηριωμένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει το συλλογικό συναίσθημα της Ηλειακής κοινωνίας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του πολυπόθητου οδικού άξονα Πατρών-Πύργου. Βέβαια, ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία, αλλά κερδίζουν όσοι διδάσκονται από την Ιστορία.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά, θα υπάρξει συνέχεια και ολοκλήρωση του έργου.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις του μετακυλιόμενου στην κοινωνία, λόγω την επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, δυσβάσταχτου κόστους χρησιμοποίησης του έργου (Διόδια).

Αναμένουμε συμπλήρωση του έργου με την κατασκευή συνδετήριων οδών του οδικού άξονα και των αστικών κέντρων της Ηλείας.

Ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο όπως ο τίτλος του το περιγράφει στον αρχικό του προγραμματισμό: Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.

Τέλος, διεκδικούμε την κατασκευή του Δρόμου έως την είσοδο του Πύργου, αφού σήμερα ονομάζεται δρόμος Πατρών-Πύργου, και προέκτασή του έως την Αρχαία Ολυμπία.

Ως πολίτες μιας περιοχής που υστερεί σε δείκτες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, αλλά και ως πολίτες μιας περιοχής, όπου χιλιάδες χρόνια ετελούντο Ολυμπιακοί Αγώνες, ως κορυφαία εκδήλωση στήριξης και προώθησης της ΕΙΡΗΝΗΣ, γνωρίζουμε να ξεχωρίζουμε τα ΜΙΚΡΑ απ’ τα ΜΕΓΑΛΑ.

Καλωσορίζουμε το πρωθυπουργό, κ Κυριάκο Μητσοτάκη στον τόπο μας. Θεωρούμε συμβολική και καταλυτική την παρουσία του στην Ηλεία, σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.

Εμείς που ανησυχούμε και διεκδικούμε εδώ και δεκαετίες το έργο αυτό, σήμερα είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!!!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις