Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

-Αν ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν δίκιο για την εισβολή στην Ουκρανία, για να προστατεύσουν, όπως λένε, τους ρωσόφωνους, τότε:

  • Είχε δίκιο και ο Χίτλερ και η ναζιστική Γερμανία όταν εισέβαλε στην Πολωνία για να «προστατεύσει» του γερμανόφωνους, ξεκινώντας τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Είχε δίκιο και ο Ετσεβίτ και η Τουρκία όταν εισέβαλαν στην Κύπρο, για να «προστατεύσουν» τους Τουρκοκύπριους (έκτοτε κρατούν σκλαβωμένο το μισό νησί για τον ίδιο λόγο).
  • Θα έχει δίκιο και η Τουρκία να εισβάλει στην Ελλάδα για να «προστατεύσει» τους Έλληνες Μουσουλμάνους - Τούρκους τους λέει αυτή - τους οποίους, δήθεν, καταπιέζουμε.

Αν ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν δίκιο για την εισβολή στην Ουκρανία, επειδή δεν τους αρέσει το καθεστώς της, τότε:

  • Είχαν δίκιο και οι ΗΠΑ που εισέβαλαν στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου Γης με το πρόσχημα στήριξης της Δημοκρατίας και ανατροπής κομμουνιστικών και άλλων, μη αρεστών στη δύση, καθεστώτων.

Αν ο Γολιάθ-Ρωσία έχει δίκιο που επιτέθηκε στον Δαυίδ-Ουκρανία, τότε:

  • Είχαν δίκιο όλοι οι Γολιάθ-Εισβολείς της Ιστορίας που επιχείρησαν να «καταβροχθίσουν» (και «καταβρόχθισαν») τους Δαυίδ της Γης.
  • Είχε δίκιο και η φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι που εισέβαλε στην μικρή Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940, επειδή αυτή την απειλούσε με «περικύκλωση»!!!
  • Έχει δίκιο και η Τουρκία που απειλεί τα ελληνικά νησιά, γιατί την «περικυκλώνουν» και την «απειλούν», και ζητά την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Δυστυχώς, για τους υποστηρικτές του Πούτιν και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, η παγκόσμια ιστορία δεν έχει να τους προσφέρει ούτε ένα δείγμα εισβολέα που να είχε το δίκιο με το μέρος του.

Αν η Ελλάδα έπρεπε να μείνει ουδέτερη απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τότε:

  • Καλώς έπραξε η Τουρκία που έμεινε ουδέτερη και στους 2 Παγκόσμιους Πολέμους και καλώς πράττει και σήμερα που παίζει, ως ουδέτερη, σε δύο ταμπλό.
  • Κακώς έπραξε η Ελλάδα και ο Βενιζέλος που τάχθηκαν στο πλευρό της Αντάντ κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και χάρις σ’ αυτήν την επιλογή διπλασίασαν τα σύνορα της Ελλάδας.
  • Κακώς έπραξαν οι λαοί της Ευρώπης οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό της Επαναστατημένης Ελλάδας το 1821, καταφέρνοντας να γκρεμίσουν την εχθρότητα της Ιερής Συμμαχίας, και κακώς έκαναν που ανέπτυξαν τον Φιλελληνισμό, που έστελναν όπλα και πυρομαχικά στους Έλληνες επαναστάτες και που ήρθαν εδώ στην Ελλάδα για να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων και να δώσουν, πολλοί απ’ αυτούς, τη ζωή τους, γιατί δεν ήθελαν να ζήσουν «ουδέτεροι» και ντροπιασμένοι μπροστά σε έναν αγώνα ελευθερίας της μικρής Ελλάδας απέναντι στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αν επιλέξουμε ως Ελλάδα να γίνουμε Πόντιοι Πιλάτοι, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, μη παίρνοντας απόλυτη και ξεκάθαρη θέση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τότε πώς, όταν βρεθούμε σε ανάλογη περίσταση, θα δικαιούμαστε να ζητήσουμε στήριξη από άλλα κράτη;

Επίλογος: Είναι πραγματικά κρίμα που ένα μέρος του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας, λόγω ιδεοληψιών, κομματικών ψυχώσεων και ιδεολογικών παρωπίδων, βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και ταραχή όσον αφορά τη διαχείριση της ρωσικής εισβολής, αδυνατεί να διαβάσει σωστά την Ιστορία και προβάλλει επικίνδυνα συμπεράσματα και «πολιτικές» θέσεις, που ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αλλά και δεν μπορούν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα. Είναι πραγματικά κρίμα.

«Κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον

είμαστε κιόλας νεκροί»

Τάσος Λειβαδίτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις