ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας προχώρησε σε νέα ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στον δήμο Σπάρτης. Όπως αναφέρει με πολύ μεγάλη έκπληξη έγινε γνώστης της σημερινής ανακοίνωσης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα αναφορικά με το τι συνέβη στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας, την Τρίπολη.

Ο Πέτρος Δούκας σημειώνει: «Ο κ. Νίκας αναφέρει πως: «Αναζητούμε τρόπο να βοηθήσουμε την Σπάρτη, να δώσουμε μια προσωρινή λύση μέχρι την λειτουργία της μονάδας στη Σκάλα η οποία προορίζεται να καλύπτει το σύνολο των δήμων της Λακωνίας. Όσο καθυστερεί η Σκάλα δυστυχώς τόσο θα εντείνεται το πρόβλημα στους δήμους της Λακωνίας.»!

Δηλαδή ο κ. Νίκας, ενημερώνει εμάς αλλά και όλους τους δημότες της Σπάρτης ότι αυτός και οι Αντιπεριφερειάρχες του, κ. κ. Τζινιέρης, Βερούτης και Τσουκαλάς μέχρι αυτή την ώρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ, για ένα θέμα που είναι αποκλειστικής δικής τους ευθύνης και αρμοδιότητας.

Ο δε Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Σταύρος Αργειτάκος ενώ παραδέχεται δημόσια ότι «ο Δήμος Σπάρτης δεν φέρει καμία ευθύνη για τη κατάσταση με τα σκουπίδια», μας ενημέρωσε ότι το θέμα των σκουπιδιών της Σπάρτης δεν είναι δική του αρμοδιότητα!

Επίσης, η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας αποκαλύπτει ότι πολύ σύντομα και όλοι οι άλλοι Δήμοι της Λακωνίας θα έχουν το ίδιο πρόβλημα!

Ζήτησα χθες από τον κ. Περιφερειάρχη και τους κκ. Αντιπεριφερειάρχες να εκδώσουν, εδώ και τώρα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάσουν στην Παλαιόχουνη, ωστόσο η πρότασή μου απορρίφθηκε.

Μάλιστα, χθες βράδυ (Πέμπτη 31/3) έστειλα στον κ. Περιφερειάρχη την ακόλουθη επιστολή:

«Αγαπητέ Παναγιώτη,

Μίλησα ο ίδιος με την ΤΕΡΝΑ!

1. Από πλευράς τους το μόνο που χρειάζονται είναι το δικό σας απλό ΟΚ σήμερα για να δεχθούν στη μονάδα τα παρακάτω οχήματα (βλ. συνημμένο) με Απορρίμματα του Δήμου Σπάρτης!

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Ένα απλό ΟΚ για την παρακάτω λίστα με τα ‘διαπιστευμένα’ αυτοκίνητα που σας είχαμε ήδη επιδώσει!

2. Για να μας διευκολύνουν μέχρι την τακτοποίηση των προγραμματικής σύμβασης - συμφωνίας, κλπ., η ΤΕΡΝΑ είναι διατεθειμένη να μην καν πληρωθεί για λίγες μέρες!!

Δωρεάν προσφορά στη Σπάρτη!

Με εκτίμηση,

Πέτρος Γ. Δούκας

Δήμαρχος Σπάρτης»

Επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε συζητήσει με την Περιφέρεια το πρόβλημα για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης από τον περασμένο Αύγουστο!

Με τη δική τους προτροπή απευθυνθήκαμε στον Υπουργό κ. Σκρέκα και για την κήρυξη της Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και για τις Αποφάσεις για την Τριανταφυλλιά και την Παλαιοχούνη! Το δε ΦΕΚ με τη θετική ‘Απόφαση Σκρέκα’ έχει δημοσιευτεί από τις 15/03!

Η υπουργική απόφαση του κ. Σκρέκα προφανώς και είναι καθ’ όλα σύννομη. Το νομικό επιτελείο του Υπουργείου είχε ήδη εξετάσει εξονυχιστικά το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του ΣΔΙΤ καθώς και όλες τις σχετικές νομικές παραμέτρους και ρήτρες. Η εναντίωση στην απόφαση αυτή από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου, ουσιαστικά την ακυρώνει.

Παρά τις έντονες ενστάσεις του Δημάρχου Σπάρτης που αφορούσαν όχι μόνο την άθλια εικόνα της πόλης και των χωριών, αλλά πρωτίστως και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, η Περιφέρεια μας ενημέρωσε εχθές ότι απλά θα προσπαθήσει να επιταχύνει τις διαδικασίες σύνταξης -που ήδη έχουν καθυστερήσει απελπιστικά- της Προγραμματικής Σύμβασης και των Τεχνικών Εισηγήσεων, ώστε να φέρει σχετική Εισήγηση στην Οικονομική της Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη».

Ο Πέτρος Δούκας καταλήγει: «Η αδυναμία ή ανικανότητα της Περιφέρειας να δώσει λύση στο θέμα αυτό πλήρους και αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητάς της, δεν θα μας ωθήσει σε πόλεμο με τη Σκάλα. Ότι έπρεπε να κάνουμε για την υπόθεση αυτή, το έχουμε κάνει.

Η Κυβέρνηση θέλει, το αρμόδιο Υπουργείο θέλει, οι αρμόδιες Γενικές Γραμματείες θέλουν, ο Δήμος θέλει, η Περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ γιατί δεν μπορούν;

Θα επανέλθουμε».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις