ΜΟΛΑΟΙ. Υπεγράφη στις 4/4/2022, μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας OLYMPIOS INTELLIGENT TECHNOLOGIES, η σύμβαση για το έργο «Προμήθεια και Τοποθέτηση Ειδικών Παροχομέτρων Άρδευσης» ποσού 309.628 € (με ΦΠΑ).

Μελέτη - Χρηματοδότηση

Το έργο μελέτησε, ένταξε και δημοπράτησε ο Δήμος Μονεμβασίας με προϋπολογισμό μελέτης 315.715,16 (με ΦΠΑ).

Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Σε Βελιές και Τάλαντα

Με την υλοποίηση του έργου, θα πραγματοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός της άρδευσης 3.100 στρεμμάτων του αρδευτικού δικτύου των ΤΚ. Βελιών και Ταλάντων, Δ.Ε. Μονεμβασίας.

Τι περιλαμβάνει

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν στην ΤΚ Βελιών, 409 παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης εξυπηρετώντας συνολικά 2.598 στρέμματα αρδευόμενων καλλιεργούμενων εκτάσεων και στην ΤΚ Ταλάντων, 100 παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης εξυπηρετώντας 524,80 στρέμματα αρδευόμενων καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Τα παροχόμετρα μαγνητικής μετάδοσης θα είναι διαμέτρου DN 65 16at, DN 80 16at, DN 100 16at με καπάκι ελάχιστης ροής 0,65 (max) m3/h, 1,00 (max) m3/h, 1,50 m3/h και ροής υπερφόρτωσης τουλάχιστον 75 m3/h, 120 m3/h, 200 m3/h αντίστοιχα.

Επίσης περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση των φλαντζών και όλων των απαραίτητων μικροϋλικών σύνδεσης (υδραυλικά εξαρτήματα προσαρμογής, βίδες, παξιμάδια, μούφες σύνδεσμοι, λαιμοί κ.λ.π.).

Με το έργο, απαλλάσσονται οι παραγωγοί από τη δαπάνη προμήθειας και τοποθέτησή τους, δεδομένου ότι βάσει του Κανονισμού Άρδευσης, τη δαπάνη προμήθειάς τους, θα έπρεπε να την καταβάλλουν οι ίδιοι.

Τριχείλης

«Σκοπός του έργου είναι η καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του δικτύου και ο ορθολογικός έλεγχος των υδάτινων πόρων, προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης ανταγωνιστικότητας της γεωργίας με την εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας οι οποίες συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στη γεωργία και συνάδουν με τις κατευθύνσεις του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών υδατικών διαμερισμάτων που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου», αναφέρει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις