ΠΑΤΡΑ. «Πράσινο φως» με την έκδοση βουλεύματος «άναψε» το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Είχε προηγηθεί σχετικό κατεπείγον αίτημα της 18ης ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα, προκειμένου να αντληθούν κρίσιμες πληροφορίες για την πορεία των ερευνών, με κορυφαία αυτή που σχετίζεται με τη «διαδρομή» της κεταμίνης, της θανατηφόρας ουσίας που εντοπίστηκε και μάλιστα «σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml στο μεταθανάτιο αίμα» της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με την αξιολόγηση της τοξικολογικής έκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έμπειρη δικαστική λειτουργός Χριστίνα Σαλάππα ενώπιον της οποίας προσήλθε σήμερα, Τετάρτη, ο Μάνος Δασκαλάκης για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αρχίζει άμεσα την εξέταση μαρτύρων γιατρών και νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σφακιανάκης για την πορεία της κεταμίνης

Ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε για την υπόθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω και συγκεκριμένα στον Ekfrasi 97FM και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδρομής που διήνυσε η κεταμίνη μέχρι να φτάσει στα χέρια της κατηγορουμένης.

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν» λέει ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, «τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα "έφαγε". Ήταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μία εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον».

Στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν οκτώ κινητά τα οποία αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά, όπως θα ελεγχθεί και η ηλεκτρονική της αλληλογραφία.

Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης, «σε ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να δεις επαφές, μετακινήσεις και δίνει ένα προφίλ. Στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, θα γίνουν αντίστοιχα και οκτώ άρσεις απορρήτου. Τα τηλέφωνα θα μιλήσουν, το τάμπλετ δύσκολο να μιλήσει. Έτσι, θα μπορέσουν οι αρχές να βρουν σε ποιους μιλούσε και από πού παρέλαβε την ουσία που χορήγησε στην Τζωρτζίνα. Δεν μπορεί να ξέρει ότι είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή της. Η υπόθεση είναι δεμένη. Άρση απορρήτου γίνεται έως και ένα χρόνο πίσω. Οι αρχές έχουν χρυσάφι στα χέρια τους».

Μάνος Δασκαλάκης: Είμαι σοκαρισμένος, τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας που διερευνά τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του, Τζωρτζίνας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την κατηγορούμενη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος είπε πως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να πει πολλά γιατί είναι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, που βγήκε από το κτήριο 9 της Ευελπίδων μετά από περίπου μια ώρα, επιβεβαίωσε πως δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Μέχρι τώρα δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα ότι είχε κάνει κάτι. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα, κανένας από την οικογένειά μας και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και για τα άλλα δύο παιδιά» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Είμαστε απολύτως συνεργάσιμοι με τις αρχές για αυτό».

Σε ερώτηση για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών του, που διερευνώνται από τις Αρχές, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως πρέπει να περιμένουμε τι θα ακολουθήσει.

«Μέχρι τώρα είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχανε δώσει την παραμικρή υποψία ότι είναι εγκληματική ενέργεια ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν παθολογικά αίτια. Για αυτό και κυνηγάγαμε τόσα χρόνια για τη Μαλένα, κυρίως να πάρουμε μια απάντηση» ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία από μια κλήση που είχε λάβει, γνωρίζουν οι ίδιοι από το αρμόδιο τμήμα τι είχε γίνει, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» είπε, και συνέχισε: «Για άλλη μια φορά είχε πάει το παιδί στο Καραμανδάνειο για κάποιες μελανιές, οτιδήποτε είναι αποδεδειγμένο και στα νοσοκομεία και στις αρμόδιες αρχές».

Υποστήριξε δε, πως ήταν υπόδειγμα μητέρας τις στιγμές που ήταν μπροστά στα παιδιά.
«Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτημα για την έρευνα γύρω από τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το ερευνούν οι Αρχές».

«Δεν έχω να πω τίποτα για κάποιο συγγενικό πρόσωπο» δήλωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτημα για την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ξεκαθάρισε δε, πως δεν έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου αλλά η αλήθεια για τα παιδιά» ανέφερε σχετικά.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε ότι του τηλεφώνησε την πρώτη ημερα αλλά μετά δεν απάντησε.

«Δεν έχω να της πω τίποτα απολύτως».

«Στυγνή δολοφονία»

Με τη σειρά του, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη έκανε λόγο για «στυγνή δολοφονία».

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έξω από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Καράμπελας ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης του Μάνου Δασκαλάκη να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης. Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» ανέφερε ο δικηγόρος, και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε».
Αναφερόμενος στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα, ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Στο «μικροσκόπιο» οι θάνατοι Ίριδας και Μαλένας

Την ίδια ώρα, οι φάκελοι των δικογραφιών για τους δύο θανάτους περνούν στα χέρια δύο έμπειρων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι σαφής. Η διενέργεια της έρευνας να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Τις έρευνες για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριακός και Απόστολος Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται, ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστικήέκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις