ΠΑΤΡΑ. Έπειτα από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ζήτησε μόνο να μάθει που είναι η έξοδος, δε θέλησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους. «Δεν θέλω να πω τίποτα», ήταν η μοναδική ατάκα που ακούστηκε από τον ίδιο, κατά την αποχώρησή του.

Το πρωί της Πέμπτης, στο κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, είχε φτάσει για να καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, την Τετάρτη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όπως αναφέραμε, η κατάθεση κράτησε για περίπου τρεις ώρες, ενώ ο ίδιος αποχωρώντας δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Τον Μάνο Δασκαλάκη συνόδευε ο δικηγόρος του με τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου να μην κάνει καμία δήλωση και κατά την άφιξή του στα δικαστήρια.

Καμία επαφή με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, φέρεται μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε με τον σύζυγό της, να έχει προσπαθήσει ξανά να τον βρει στο τηλέφωνο, χωρίς επιτυχία, αφού πλέον ο Μάνος Δασκαλάκης δεν της απαντά. «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα», είπε χθες εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας όμως πως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. «Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των Αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μετά την επίσκεψη του στην ανακρίτρια.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε πως δεν ισχύει τίποτε από αυτά που ακούγονται. Όπως εξήγησε, την πρώτη φορά είχε έρθει αρμόδια υπηρεσία στο σπίτι και δεν είχε διαπιστώσει κάτι, ενώ τη δεύτερη φορά ότι είχαν πάει στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Το θαμμένο τάμπλετ και το ενδεχόμενο εκταφής

Την ίδια στιγμή, τα χέρια της ανακρίτριας έχουν λυθεί και για το ζήτημα του τάμπλετ που, όπως αποκαλύφθηκε, θάφτηκε μαζί με τη Τζωρτζίνα. Σημειώνεται, ότι η πληροφορία δόθηκε από την εκπομπή «Φως στο τούνελ», αλλά η ανακρίτρια δεν μπορούσε να κάνει χρήση της, μέχρι να της παρουσιαστεί επισήμως μέσα από τη δικογραφία. Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το συνήγορο του 30χρονου, Δημήτρη Καράμπελα, η ανακρίτρια ενημερώθηκε ατύπως σχετικά με το τάμπλετ που είχε ταφεί μαζί με τη μικρή Τζωρτζίνα. «Αυτό ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης, όπως και στα άλλα δυο παιδιά να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. Ζήτησε να μπει το τάμπλετ και είναι όντως περίεργο» είπε ο δικηγόρος.

Μετά την επίσημη κατάθεση του πατέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας και εφόσον δηλώσει και επίσημα ότι το τάμπλετ της άτυχης μικρούλας θάφτηκε μαζί της, η ανακρίτρια θα έχει τη δυνατότητα, εάν βέβαια το κρίνει αναγκαίο, να ζητήσει την εκταφή.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις