ΜΑΝΗ. Σημαντικά σημεία για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Μάνης μίλησε ο δημοσιογράφος – εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης στο notosradio. Αναφέρεται στον εορτασμό της 17ης Μαρτίου 1821 και στα θέματα που αναδείχθηκαν. Όπως είπε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος άνοιξε τρία θέματα με τον χαιρετισμό του, αν και βραχύς, παρουσία του υπουργού Θεοδωρικάκου.

Το πρώτο ήταν το θέμα της σύγκρουσης των Μαυρομιχαλαίων που οδήγησε στον φόνο του Καποδίστρια αλλά και το πόσο αυτό στοίχησε στην περιοχή. «Ήρθε η ώρα από την Αρεόπολης να δείξουμε την υπέρβαση αυτού του διχασμού» είπε ο δήμαρχος.

Το δεύτερο θέμα ήταν η ενότητα της Μάνης. Ο δήμαρχος μίλησε για την διοικητική αδικία του 1937 που χώρισε τη ενιαία Λακωνική Μάνη κι έδωσε στον νομό Μεσσηνίας την Δυτική Μάνη. «Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις για ευρύτερες ενότητες δήμων». Είδηση ότι ενδέχεται να ανοίξει και πάλι το θέμα της συγκρότησης των δήμων.

Το τρίτο θέμα που έθιξε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης είναι στο θέμα της μείωσης του μόνιμου πληθυσμού και τη δημιουργία Σχολής Σπουδών για να ενισχυθεί η τοπική κοινωνία. Ενδεχομένως Σχολή Πετρομαστόρων ή Αρχαιολογίας.

Ο Γιώργος Δημακόγιαννης δίνει το ρεπορτάζ αλλά κάνει και έξοχο σχολιασμό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις