ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Νικόλαος Κουφός, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Λακωνίας εκφράζει τα συλλυπητήρια για το θάνατο του Σοφοκλή Γκίνη.

«Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, εκφράζω δημόσια θερμά συλλυπητήρια, για την απροσδόκητη απώλεια του Ιδρυτικού Μέλους του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία, Σοφοκλή Γκίνη, ο οποίος υπήρξε κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενεργό πολιτικό, συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό στέλεχος με τη Δημοκρατική Παράταξη. Ο αείμνηστος σύντροφος, ήταν παρών σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή καταγωγής του, τον Δήμο Ευρώτα και ενεργός στα αγροτικά θέματα, αφού συμμετείχε σε Πανελλήνια Συνδικαλιστικά όργανα. Ιδιαίτερα, διετέλεσε:

  • Πρόεδρος της Κοινότητας Γράμμουσας, κατά την περίοδο των αρχών της δεκαετίας του 1990 και σ’ αυτόν οφείλεται η υλοποίηση του μεγάλου αρδευτικού έργου της περιοχής της Γράμμουσας, μέσω του οποίου επήλθε σημαντική βελτίωση της ελαιοκαλλιέργειας και αύξηση του εισοδήματος των συμπατριωτών του.
  • Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γράμμουσας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Μέλος του Δ. Σ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ) για αρκετές δεκαετίες.
  • Αναπληρωματικό Μέλος του Δ. Σ. του ΕΛ.Γ.Α. από το έτος 2005.
  • Εκπρόσωπος της Λακωνίας στη Γ Σ της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών Ελλάδος (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Ο Σοφοκλής Γκίνης, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, ήρεμος και ευγενικός, γι’ αυτό και είχε αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους. Με τη γυναίκα του Γεωργία, απόκτησαν δύο γιους.

Τέλος, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου, στην Οικογένειά του, τους συγχωριανούς του και τους πολυάριθμους φίλους του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις