ΣΠΑΡΤΗ. «Η Αγία & Μεγάλη Εβδομάς – Από την έγερση του Λαζάρου στην Ανάσταση», αναπαριστάται στην Έκθεση Αγιογραφίας που διοργανώνει η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, «Φώτης Κόντογλου».

  • Εγκαίνια το ερχόμενο Σάββατο 16/4 (17:00)

Η Έκθεση θα λάβει χώρα στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λεωφ. Λυκούργου 82) και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο, 16/4 (17:00), παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ. Ευσταθίου.

Στην Έκθεση μετέχουν με έργα τους, πτυχιούχοι και τελειόφοιτοι σπουδαστές της σχολής.

Καθημερινά, 10:00 -13:00 και 17:00 – 20:00, έως 30/4

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 30/4 και θα μπορείτε να την επισκέπτεστε καθημερινά (10:00 -13:00) και (17:00 – 20:00), ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και πασχαλινό παζάρι.

Η Σχολή Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου»

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, «Φώτης Κόντογλου», λειτουργεί από το 2016.

Ως στόχους, έχει θέσει την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου- πόλου έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, διαθέτοντας ακόμα και παιδικά τμήματα. Προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανών επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις