ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Με στόχο την ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές προώθησης της Ελαφονήσου και της Πάρου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της ομάδας συνεργατών της εταιρίας συμβούλων των 2 Δήμων στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής στη δημοφιλή ταξιδιωτική έκθεση «Travel and Adventure Show», (18 – 20/3/2022).

Η έκθεση «Travel and Adventure Show»

Η βραβευμένη έκθεση αποτελεί την αγαπημένη των Αμερικανών και συγκεντρώνει πάνω από 1.500.000 επισκέπτες στις 9 πόλεις των ΗΠΑ όπου διοργανώνεται.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19, η έκθεση της Νέας Υόρκης, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία προσελκύοντας πάνω από 30.000 επισκέπτες.

Μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για τα νησιά

Το περίπτερο του προωθητικού προγράμματος σημείωσε σημαντική επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον του κοινού για τα νησιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Οι επισκέπτες του περιπτέρου «άγγιξαν» τους 2.500, στους οποίους δόθηκε διαδραστικό προωθητικό υλικό.

Η αμερικανική αγορά

Η αμερικανική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα μετά και τις απευθείας πτήσεις από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ ακόμα και πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι οι τουρίστες από τη χώρα αυτή κατατάσσονται στις πρώτες σειρές από πλευράς Μέσης Καταναλωτικής Δαπάνης υπερβαίνοντας τα 3.000 δολάρια το άτομο ενώ αυξημένη είναι και η διάρκεια παραμονής που φτάνει περίπου τις δύο εβδομάδες.

Μόλις πρόσφατα, η United Airlines επανεκκίνησε την ημερήσια και απευθείας σύνδεσή της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες έως τις 29 Οκτωβρίου, ενώ από τον επόμενο μήνα ξεκινά και η ημερήσια, απευθείας, πτήση της United προς την Ουάσινγκτον D.C., με ημερομηνία έναρξης τις 7 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις