ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιου, το πρωί της 12ης Απριλίου, ημέρα Τρίτη, έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου του 2022, από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, που συνεδρίασε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Η συνεδρίαση κατά κύριο λόγο αφορούσε τους τρόπους συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων και των αρμόδιων υπηρεσιών ως προς τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας, τόσο για την πρόληψη και την ετοιμότητα ,όσο και για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων.Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των δήμων της Μεσσηνίας, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι συμμετέχοντες της συνεδρίασης, κατόπιν περιληπτικής παρουσίασης του σχεδίου δράσης τους, επεσήμαναν ότι δεν θα αργήσει να ακολουθήσει και άλλη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε Μεσσηνίας, καθιστώντας σαφές ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και με δεδομένη την υπάρχουσα στατιστική αύξηση πυρκαγιών από την αρχή του έτους, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η επαγρύπνηση, η πρόληψη και η έγκυρη αντιμετώπιση, αποτελούν πρωταρχικούς στόχους τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις