ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση από το Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου».

Παρουσία των εμπλεκόμενων ,με την Πολιτική Προστασία, φορέων καθώς και διαφόρων εθελοντικών ομάδων, κατά τη συνεδρίαση έγινε λεπτομερής ενημέρωση της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και του σχεδίου που διαθέτει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ στο πλαίσιο προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα, έγινε και επικαιροποίηση των υπαρχόντων δεδομένων του σχεδίου.

Μέρος της συνεδρίασης αποτέλεσε και η παρέμβαση του Δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στην πυροσβεστική δύναμη του νομού, καθώς και σε αυτή του Δήμου Καλαμάτας, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του νομού. Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Τα δημοτικά πυροσβεστικά έχουν αποδειχθεί στην πράξη πολύτιμα για την αμεσότητα στις επεμβάσεις κυρίως μικρών εστιών και φυσικά λειτουργώντας ως φύλακες των περιοχών με άμεση επαφή και επικοινωνία με την Πυροσβεστική. Και προχθές στον Ταΰγετο και σε άλλες πολλές περιπτώσεις. Η προσπάθειά μας είναι να διατηρούμε τον στόλο μας επιχειρησιακά έτοιμο και να τον ενισχύσουμε», τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει το επικαιροποιημένο σχέδιο “Ιόλαος” που εντάσσεται στον “Ξενοκράτη”. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται. Υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική, του εθελοντές, τους Προέδρους και τους κατοίκους των χωριών. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης. Να είμαστε όλοι προσεκτικοί και κάνω έκκληση και στους συμπολίτες μας, να προσέχουν καθώς αρκεί μια σπίθα για να φέρει την καταστροφή. Να προστατεύσουμε όλοι τον τόπο μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις