ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της δημάρχου Οιχαλίας κα. Γεωργακοπούλου και του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Πέτσα όπου και συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Οιχαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο, συζήτηση που διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας , το παρών έδωσε και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και υπεύθυνος για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κ. Λαζαρίδης Νικόλαος.

Κατόπιν συζητήσεων και διαβουλεύσεων, επετεύχθη η άμεση χρηματοδότηση με ένα ποσό της τάξεως των 100.00 ευρώ της μελέτης του Δήμου, με φόντο την κατασκευή νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα της τοπικής κοινότητας Μελιγαλά και της τοπικής κοινότητας Διαβολιτσίου, όπου και οι δυο υπάγονται στον Δήμο Οιχαλίας.

Την δέσμευση του αναφορικά με την ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης : «Κατασκευή ταρτάν στίβου και τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο δημοτικό στάδιο Μελιγαλά» ενός έργου με προϋπολογισμό 479.488,17 ευρώ μέσω του ΠΔΕ του 2022, καθώς και την εξέταση της χρηματοδότησης της μελέτης: «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων ακαθάρτων της τοπικής κοινότητας Μελιγαλά», έργου με προϋπολογισμό 61.850,55 ευρώ.

Στην συνέχεια, ο Υπουργός έκανε αναφορά και έφερε στο φως της δημοσιότητας την επικείμενη έγκριση εντός ολίγων ημερών από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» την μελέτη: «Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Οιχαλίας» με προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, που όπως καταλαβαίνουμε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στις ράγες.

Στο τέλος της συνάντησής τους, η κα. Γεωργακοπούλου αναφέρθηκε σε δυο ακόμα έργα, τα οποία ωστόσο έχουν παραμείνει στάσιμα, λαμβάνοντας παρ’ όλα αυτά την διαβεβαίωση του Υπουργού για περαιτέρω εξέτασή τους, και άμεση διευθέτηση αυτών. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα στα οποία αναφέρθηκε η κ.Δήμαρχος είναι αφενός αυτό της Ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας, έργο του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 300.000 ευρώ, και αφετέρου σε αυτό της Ανάπλασης της πλατείας και άλλων ιστορικών χώρων της τοπικής κοινότητας Άνω Δωρίου, έργο του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 293.875,54 ευρώ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις