ΣΚΑΛΑ. Το Δημαρχείο Ευρώτα επισκέφτηκαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σκάλας, με καλαθάκια γεμάτα λουλούδια, αυγά και γλυκίσματα, την Παρασκευή 15/4, για να τα … ψάλλουν στον Δήμαρχο!!

  • Πρώτη Λαμπρή

Τιμώντας το έθιμο της Πρώτης Λαμπρής, δηλαδή της Έγερσης του Λαζάρου, οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σκάλας τραγούδησαν στον Δήμο Βέρδο και στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Ευρώτα, τα «λαζαράκια».

Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί υπάλληλοι, κέρασαν τα παιδιά γλυκίσματα, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους για καλή Ανάσταση.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά και ο Δήμος Βέρδος:

«Τη μέρα αυτή την έχει περιβάλει ο λαός μας με όμορφα έθιμα. Τα έθιμα αυτά έχουν ξεχωριστή θέση την περίοδο της Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κρατώντας τις παραδόσεις της Ελλάδας μας ζωντανές.

Γι’ αυτό είναι όμορφο να τα αναβιώνουμε μαζί με τα παιδιά μας και να μην τα αφήσουμε να λησμονηθούν με το πέρασμα των χρόνων.

Είναι ένας τρόπος και εμείς οι μεγάλοι να ζήσουμε εντονότερα το νόημα των ημερών αυτών και τα παιδιά μας μέσα από τα κάλαντα, τις συζητήσεις και τις κατασκευές να τα γνωρίσουν καλύτερα να τα αγαπήσουν και να τα μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις