ΚΡΟΚΕΕΣ. Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή αρκετών Κροκεατών και οχι μόνο έγινε η περιφορά του Επιταφίου απο τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Κροκεών.

Στην περιφορά του Επιταφίου ήταν παρών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κροκεάτης στην καταγωγή κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος και ο διοικητής ΑΤ Ευρώτα Α/Β’ του Αναστάσιος Διαμαντάκος.

Η περιφορά του Επιταφίου έγινε μέσω της Κεντρικής Πλατείας – Νεκροταφείου –Περιφερειακού - Αλωνιών – Πλατείας και κατέληξε στον Ι. Ναό.

Προπομπός όπως πάντα η φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών. Στην τελετή χοροστάτησε ο εφημέριος Κροκεών π. Β. Βενολιάς.

Δείτε τη έγραψε στο fb o Κυριάκος Πιερρακάκης .

«Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στον τόπο καταγωγής μου, στις Κροκεές Λακωνίας για την περιφορά του Επιταφίου, θυμάμαι τον Νικηφόρο Βρεττάκο που γεννήθηκε εδώ.

«Αυτός που πορεύεται προς το μαρτύριό του είναι ο αιώνιος άνθρωπος», έχει πει για την Μεγάλη Παρασκευή ο Βρεττάκος, ποιητής της Ελλάδας, της Λακωνίας, των Κροκεών. Τα λόγια του ηχούν επίκαιρα: «Σας αφήνω την ειρήνη που έχω μέσα μου», είπε ο Ιησούς». Και πρόσθεσε ο ποιητής: «Θέλουμε να κυριαρχήσει και έξω η ειρήνη που έχουμε μέσα μας. Το όραμα του Ιησού εξακολουθεί να είναι επίκαιρο».»

Πηγή: krokeai.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις