ΠΑΤΡΑ. Εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2022 και σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική Διάταξη (20/2022), ο Δήμος Πατρέων καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να φροντίσουν, μέχρι 30 Απριλίου, για την απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης (ξερά χόρτα - κατακείμενα ξερά κλαδιά - υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης - κοπή ξερών δέντρων & κλαδιών αυτών - κλαδιών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 3 μέτρα από κτίσματα) καθώς και τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή υλικών που εκρήγνυνται, που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους και τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς ή στην ταχεία επέκταση αυτής.

«Να συμβάλουμε όλοι στην πρόληψη πρόκλησης πυρκαγιών αλλά και αποφευχθεί, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, η επιβολή προστίμων που προβλέπονται από τη νομοθεσία»

«Καλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων - αγροτεμαχίων, να φροντίσουν ώστε να μην εξέχουν περάν των ιδιοκτησιών τους κλαδιά δένδρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λπ. και να μην αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Πατρέων επιφυλασσόμενος για την ενεργοποίηση των ποινικών διαδικασιών του άρθρου 290 του ποινικού Κώδικα και των διατάξεων του άρθρου 1008 του Αστικού Κώδικα, κατά των μη συμμορφούμενων με τα ανωτέρω, θα προβεί σε κοπή βλάστησης και κλαδιών που προκαλούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και οχημάτων στα ευθύνης συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου.

Η μεταφορά της καύσιμης ύλης που θα παραχθεί από τον καθαρισμό οικοπέδων θα πρέπει να γίνει με μέσα των ιδιοκτητών των οικοπέδων, στον χώρο του ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (ΞΕΡΟΛΑΚΑ).

Ευελπιστούμε στην συνεργασία και στην άμεση ανταπόκριση των συνδημοτών μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις