ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα φορολογικής μεταφοράς επτά χωριών της Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας στη ΔΟΥ Πύργου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς μετά τον ανακαθορισμό που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ για την αναβάθμιση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης.

Όπως έγινε γνωστό, η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει ξεκινώντας από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να προχωρήσει στην αλλαγή των χωρικών αρμοδιοτήτων για τις εφορίες, έτσι ώστε η περιοχή κάθε ταχυδρομικού κώδικα να εξυπηρετείται αποκλειστικά από συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. Ο σχεδιασμός αυτός αναμένεται να εξυπηρετήσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, δεδομένου ότι η ΑΑΔΕ θα είναι σε θέση να εντοπίζει άμεσα την αρμόδια Δ.Ο.Υ. με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα, επιταχύνοντας σε μεγάλο βαθμό υπηρεσίες όπως η αλλαγή κατοικίας και έδρας, η έναρξη επιχείρησης και η απόδοση ΑΦΜ. Παράλληλα με τον νέο σχεδιασμό διευκολύνεται η περαιτέρω ανάπτυξη νέων ψηφιακών φορολογικών υπηρεσιών προς επαγγελματίες, πολίτες και επιχειρήσεις, με στόχο κυρίως τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσα από την ψηφιοποίηση βασικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στις εφορίες.

«Πρόβλημα στην Οιχαλία και επικοινωνία Μαντά με Βεσυρόπουλο»

Παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νέου σχεδιασμού, λόγω του ταχυδρομικού τους κώδικα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε κάποιο από τα επτά χωριά του Δήμου Οιχαλίας (Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα, Κακαλέτρι, Μαρίνα, Νέδα, Πέτρα και Σκληρός) υποχρεώνονται να αλλάξουν εφορία και να υπάγονται πλέον στη ΔΟΥ Πύργου, από τη ΔΟΥ Καλαμάτας που είναι μέχρι και σήμερα. Για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής Μεσσηνίας επικοινώνησε με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που θα προκύψει για πολλούς κατοίκους και αγρότες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα χωριά αυτά, σημειώνοντας ότι χωριά της Μεσσηνίας δεν μπορούν να ανήκουν φορολογικά σε άλλον νομό. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μαντάς ζήτησε από τον υφυπουργό να υπάρξει ειδική μεταχείριση των περιοχών αυτών και τα χωριά να εξαιρεθούν από τη μεταφορά τους στη ΔΟΥ Πύργου, παραμένοντας στη ΔΟΥ Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο κ. Βεσυρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την άμεση ενημέρωση που του παρείχε, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει και τις δυσκολίες που η αλλαγή ΔΟΥ μπορεί να προκαλέσει σε πολλούς πολίτες. Παράλληλα δεσμεύθηκε να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο σκέλος ανακαθορισμού των ΔΟΥ με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα και το οποίο αφορά σε όσους κάνουν αίτηση για νέο ΑΦΜ ή σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν έναρξη εργασιών για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις