ΣΠΑΡΤΗ. «…Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Πλατεία της Σπάρτης που οργανώθηκε μετά από κάλεσμα φορέων της πόλης, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μητέρες με τα παιδιά τους», όπως ενημέρωσαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

Χαιρετισμοί

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σταύρος Τσιριγώτης, γραμματέας του Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, ο Ηλίας Αρφάνης, γραμματέας του Δ.Σ. του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης, ο Χαρίλαος Ξερούλης, Πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου και η Λένα Φωτάκου, μέλος της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης, ενώ ο Βασίλης Σαραντόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, έκανε την κεντρική ομιλία.

Οι ομιλητές τόνισαν το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως μέρας γιορτής, μνήμης και τιμής των αγώνων και των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος όλου του κόσμου.

Έδωσαν έμφαση στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Όπως τονίστηκε, «Σήμερα προέχει το καθήκον όλων των εργαζομένων να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας και να μην αρκεστούμε σε μια ζωή με ψίχουλα. Να δυναμώσουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία και τη ζωή»

Πορεία στο κέντρο της πόλης

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Σπάρτης με συνθήματα από τους συμμετέχοντες, όπως «Στον ιμπεριαλισμό, καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις