ΜΟΛΑΟΙ. Στη διασυλλογική ορειβατική συνάντηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα συμμετάσχει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), την Κυριακή 8/5, στο Δυτικό Μαίναλο.

  • Η διαδρομή

Η πεζοπορική διαδρομή αναπτύσσεται στο ίχνος του ιστορικού μονοπατιού της Επανάστασης του 1821. Το μονοπάτι αυτό εντοπίστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ)με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Τρίπολης.

  • Όρος Μαίναλον

Το Μαίναλο αποτελεί έναν ενιαίο φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό χώρο. Τα παρθένα και αρχέγονα τοπία του, η βιολογική του ποικιλότητα, η θέση του στη συμβολή των αξόνων επικοινωνίας της χλωρίδας και πανίδας της Πελοποννήσου συνιστούν σε συνδυασμό με το ιστορικό-οικιστικό του πρόσωπο, ένα σημαντικό οικοσύστημα και ένα υψηλής στάθμης φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας. Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

info

  • A’ Πορεία: Σιλίμνα (950 μ.)-Xρυσοβίτσι (1100 μ.)- Ώρες πορείας: 5.30, κατηγορία: Α +
  • Β’ Πορεία: Mανταίικα (1050 μ.) – Xρυσοβίτσι (1100 μ.) - Ώρες πορείας: 2.30, κατηγορία: Α

Τι να πάρω μαζί;

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός. Μαζί μας έχουμε απαραίτητα: Ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς - μπάρες ενέργειας - παστέλι - φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

(Οι ορειβάτες ασκούν τη δραστηριότητα τους αυτή με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους. Οι ενέργειες των ατόμων δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον.)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τηρήστε τις αποστάσεις ασφαλείας τόσο στο σημείο συνάντησης και τον τερματισμό όσο και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό.

Σημείο συνάντησης

Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους (07:30) - Μετακίνηση με ΙΧ προς Σιλίμνα Αρκαδίας.

Συμμετοχή

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Παρασκευή μεσημέρι.

Συντονιστές: Ανδρέας Κρητικός 6906608616 Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος 6938426877

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις