ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την λύση σε ένα πρόβλημα που είχε απασχολήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Οιχαλίας γνωστοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Πιο συγκεκριμένα, σε οριστική διευθέτηση του ζητήματος της φορολογικής μεταφοράς των χωριών του Δήμου Οιχαλίας από τη ΔΟΥ Καλαμάτας στη ΔΟΥ Πύργου λόγω του ταχυδρομικού τους κώδικα, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου ανακαθορισμού αρμοδιοτήτων για τις ΔΟΥ που προγραμματίζει η ΑΑΔΕ, προχώρησε η ανεξάρτητη αρχή σε συνέχεια της επικοινωνίας του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο για το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Σώστη, Αμπελιώνας, Κακαλετρίου, Νέδας, Πέτρας και Σκληρού της Δημοτικής Ενότητας Είρας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας με ΤΚ 27061, εξαιρούνται πλέον από τη μεταφορά φορολογικής έδρας με βάση τον ταχυδρομικό τους κώδικα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών να συνεχίσουν να υπάγονται και να εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή έρχεται να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που παρείχε ο υφυπουργός στον βουλευτή κατά την επικοινωνία τους πριν περίπου μία εβδομάδα για άμεση και αποτελεσματική διευθέτηση του προβλήματος που είχε ανακύψει.

Με την έγκαιρη αυτή παρέμβαση, η ΑΑΔΕ μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις στην αλλαγή των χωρικών αρμοδιοτήτων που έχει προγραμματίσει για τις εφορίες και της οποίας το πρώτο σκέλος ξεκινά από σήμερα. Παράλληλα δίνεται επαρκές χρονικό περιθώριο να διευθετηθούν τα όποια επιμέρους ζητήματα έχουν ανακύψει με τους ταχυδρομικούς κώδικες σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς επιπλέον αχρείαστες ή απρόβλεπτες επιπλοκές.

Σημειώνεται τέλος ότι με τον νέο σχεδιασμό που υλοποιεί η ΑΑΔΕ, αναμένεται να εξυπηρετηθεί σε σημαντικό βαθμό η λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, δεδομένου ότι θα δίνεται η δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της αρμόδιας ΔΟΥ με βάση τον εκάστοτε ταχυδρομικό κώδικα. Με τη νέα δομή αναμένεται επίσης να επιταχυνθούν σε μεγάλο βαθμό υπηρεσίες όπως η αλλαγή κατοικίας και έδρας, η έναρξη επιχείρησης και η απόδοση ΑΦΜ, καθώς και να διευκολυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη νέων ψηφιακών φορολογικών υπηρεσιών προς επαγγελματίες, πολίτες και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις