ΣΠΑΡΤΗ. Όπως γνωστοποιήθηκε, αρμοδίως, ύστερα από επαφές της δημοτικής αρχής με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, θα ακολουθήσει σειρά από ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές επισκέψεις τον ερχόμενο Ιούνιο, στη Σπάρτη.

Ήτοι:

  • 8/6: Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Σπάρτης και στα πλαίσια του Brazilian Summer School in Greece, «…25-30 καθηγητές και φοιτητές Ιστορίας και Αρχαιολογίας, από τα Πανεπιστήμια Unicamp, Sao Paulo, Federal University of Recife και Torino», θα επισκεφθούν τη Σπάρτη.
  • 16-19/6: Δια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Παιδεία» θα επισκεφθούν τη Σπάρτη, 25 σπουδαστές και καθηγητές από το University of Connecticut και το Johnson & Wales University-JWU. Το πρόγραμμα διευθύνει ο καθηγητής Ilias Tomazos, Director, PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece, του Center for Hellenic Studies PAIDEIA στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ και «φίλος της Σπάρτης».
  • 16-19/6: 6 καθηγητές και σπουδαστές της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Illinois, με επικεφαλής την Clarissa de Souza - Head of Dermatology Department, University of Illinois College of Veterinary Medicine «…θα επισκεφθούν τη Σπάρτη και τα κέντρα φιλοξενίας των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας».
  • 25/7 – 5/8: 12 φοιτητές από 12 Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (NYU, North Carolina, Loyola, St. Johns, κ.α.), θα επισκεφθούν τη Σπάρτη για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ανασκαφές στο Αμυκλαίο υπό την καθοδήγηση του ερευνητικού προγράμματος ΑΜΥΚΛΑΙΟΝ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις