ΛΑΚΩΝΙΑ. Η υπερβολική δόση κορτιζόνης είναι, κατά τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, η αιτία της απορρύθμισης του 52χρονου που με το αυτοκίνητο το περασμένο Σάββατο θέρισε δύο ηλικιωμένους στο κέντρο της Μονεμβάσιας. Ο Αλέξης Κούγιας θα ζητούσε να μην γίνει απολογία και να διαταχθεί ψυχιατρική εξέταση υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν είναι σε θέση να συνεννοηθεί. Απέδωσε την κατάσταση του κατηγορούμενου, το μοιραίο βράδυ, στην υπερβολική ποσότητα κορτιζόνης που είχε λάβει με συνταγή, γιατί υπέφερε από τη μέση του. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε διαφωνήσει με την Εισαγγελέα Σπάρτης που «απηύθυνε κατηγορία για ανθρωποκτονία σε έναν άρρωστο άνθρωπο», όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Θυμίζουμε όμως μια βασική και κρίσιμη συνιστώσα στο όλο συμβάν, ο 52χρονος, που όπως φέρεται να λέει τελούσε σε πλήρη σύγχυση, διέκρινε ότι ο ένας εκ των ηλικιωμένων είχε μείνει πίσω, επέστρεψε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, με το όχημα και τον παρέσυρε για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα ο βαριά τραυματισμένος να ξεψυχήσει λίγα λεπτά αλλά αρκετά μέτρα μακριά από τον ήδη νεκρό φίλο του.

Κατά την προσαγωγή του ο κατηγορούμενος δεν έκανε δηλώσεις ούτε απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Πριν από λίγο 9 παρά ολοκληρώθηκε η απολογία ενώπιον του ανακριτή. Στην αρχική του κατάθεση, ο 52χρονος υποστήριξε ότι λάμβανε κορτιζόνη λόγω προβλημάτων υγείας που έχει και ότι δε θυμάται τίποτα από τις εγκληματικές του πράξεις.

«Πριν το γεγονός ήμουνα στο σπίτι και ξεκίνησα να κάνω βόλτες στη Μονεμβασιά με το αυτοκίνητο. Τότε μου συνέβη κάτι και αντί να πάω στην Πλατεία, σπάω τον μονόδρομο να μπορέσω να φτάσω σπίτι μου. Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: «Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι». Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα, τον άλλον 300. Δε θυμάμαι», είπε μεταξύ άλλων.

Η πλευρά υπεράσπισης του 52χρονου, έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις της αστυνομίας, αφού, όπως σημειώνεται, αν και αρχικά γιατρός που εξέτασε τον 52χρονο μετά το συμβάν υπέδειξε στους αστυνομικούς να μεταφερθεί άμεσα σε ψυχιατρική κλινική, οι Αρχές όχι μόνο δεν τον μετέφεραν σε ειδική δομή, αλλά αντίθετα τον κράτησαν και τον ανέκριναν.

Ερωτήματα: Ποιος έδωσε κορτιζόνη; Κάτω από ποιες ιατρικές οδηγίες; Επιτρεπόταν το συγκεκριμένο άτομο να κάνει χρήση κορτιζόνης; Μπορεί ένας οδηγός σε σύγχυση που δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει να επιστρέφει και να ξανακτυπά το δεύτερο θύμα του; Υπήρχε δεύτερο άτομο στο αυτοκίνητο; Πρόκειται για περιστατικό έξαρσης μανίας διπολικού ανθρώπου; Είχαν προηγηθεί τα στάδια έντασης που συνήθως προειδοποιούν για την εξέλιξη; Αληθεύει ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν αλλά δεν πρόλαβαν; Έπρεπε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να έχει άδεια οδήγησης όταν μια βασική συνέπεια της μανίας είναι η επικίνδυνη οδήγηση; Είχε άδεια οδήγησης και γιατί; Και βέβαια τι θα γινόταν αν τελικά δεν εμβόλιζε το περιπολικό που του έκλεισε τον δρόμο αλλά συνέχιζε στους δρόμους της κοσμικής Μονεμβάσιας;

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν ειδικός ψυχικής υγείας, η αδερφή και η ανιψιά του δράστη, με ανακριτή και εισαγγελέα να αποφασίζουν για την τύχη του 52χρονου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις