ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ακραίους αλλά όχι αψυχολόγητους τίτλους ο Λάκωνας εκδότης Στέφανος Χίος, δεν διστάζει να στοχεύσει κατά έτερου Λάκωνα, του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Όπως γράφει στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» στο φύλλο της Παρασκευής 13 Μαίου:

«ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ο υπουργός Πιερρακάκης». Ρε παλιολαμόγιο, αχαίρευτε μπούλη, δεν ντρέπεσαι; ΜΑΘΕ ΚΟΣΜΕ πως καταπίνουν κρατικές εργολαβίες τα πρωτοπαλλήκαρα του ανώμαλου κηφήνα και της συμμορίας του - ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ».

Έως ότου το δημοσίευμα διαψευσθεί ή επαληθευτεί από τον Λάκωνα υπουργό το notospress.gr δεν το υιοθετεί, ωστόσο στο πλαίσιο του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει λόγω των δύο εμπλεκόμενων προσώπων που είναι Λακωνικής καταγωγής (Χίος από Σπάρτη, Πιερρακάκης από Κροκεές) η αναδημοσίευση στοιχείων είναι επιβεβλημένη, αναμένοντας πάντα και τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. (Το notospress.gr ζήτησε την άποψη του Υπουργείου στις 13/5/22 ώρα 12:00 και αναμένει)

Ήδη στη Λακωνία από την προδιαφήμιση της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» έχει ανοίξει συζήτηση με τον κόσμο να αναρωτιέται τι τελικά συμβαίνει. «Κυριάκος κερνάει - Κυριάκος πίνει!» ακουγόταν σήμερα το πρωί στα καφενεία της Σπάρτης και των Κροκεών.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Καταπίνει δημόσιο Χρήμα εταιρεία - φάντασμα, «συγγενής» του υπουργού Πιερρακάκη»

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», που έγινε ανάρπαστη στα περίπτερα της Λακωνίας, μεταξύ άλλων αναφέρονται δύο εταιρείες με την ίδια έδρα, η μια εκ των οποίων παίρνει απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε εταιρεία φάντασμα με την επωνυμία Νοvomatix η οποία αν και φτιάχνει ιστοσελίδες για τρίτους δεν διαθέτει δική της. Στο «Διαύγεια» φαίνεται ότι η άλλη εταιρεία, η Novoville έχει πάρει πάρα πολλές εργολαβίες από την Κυβέρνηση αλλά και από τοπικές αυτοδιοικήσεις… Σύμφωνα με την εφημερίδα προκύπτουν ηθικά ζητήματα αφού έχουμε να κάνουμε με μια εταιρεία που ενώ λαμβάνει χρήματα από το την Κυβέρνηση από το 2015, παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιος να την αξιολογήσει. Ο Στέφανος Χίος αναφέρει ότι υπάρχουν τελικά δύο αδελφές εταιρείες Novoville και Νοvomatix. Μάλιστα στην δεύτερη εταιρεία σύμφωνα με την εφημερίδα μετέχει και ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ η «αδελφή» της και συγκάτοικος εταιρεία παίρνει τα έργα από το Δημόσιο. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας καταλήγει:

«Για να έχετε μια ιδέα, η Novoville έχει περίπου 700 συναλλαγές με το Δημόσιο και η βασική της ομώνυμη υπηρεσία είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να μπουν οι δημότες κάθε δήμου και να καταγράψουν παράπονα ή παρατηρήσεις. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στον «κάθε» δήμο καθώς η εταιρεία Novoville εισπράττει χρήματα από κάθε Δήμο.

Μια εταιρεία λοιπόν, η οποία μοιράζεται το ίδιο γραφείο και το μισό όνομα με τη Novomatix - εταιρεία φάντασμα – παίρνει απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ…»

Να σημειωθεί ότι πάνω από 50 δήμοι είναι πελάτες της εταιρείας. Ανάμεσα σε αυτούς και δήμοι της Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις