ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με τα παγκόσμια τεκταινόμενα να «βομβαρδίζουν» την καθημερινότητα όλων, ο Δήμος Μεσσήνης προχώρησε σε μια έμπρακτη μορφή συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, καθώς συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης, διατροφής και υγειονομικό υλικό που απέστειλε στην Ουκρανία μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της συμπαράστασης που επιδεικνύουν οι πολίτες της Μεσσήνης μάλιστα , η συγκέντρωση υλικού παρατάθηκε για μερικές μέρες ακόμα.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, αφού ευχήθηκε την σύντομη λήξη του πολέμου, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Η συμπαράστασή μας προς τον λαό της Ουκρανίας, αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Η προσφορά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προς έναν λαό που υποφέρει, είναι καθήκον μας»

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Ελένης Τσέλιου και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες, οι οποίοι παρέδωσαν κουβέρτες, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικό υλικό και υπνόσακους στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Το επόμενο βήμα ήταν η αποστολή του υλικού στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσω του οποίου θα προωθηθεί στα κεντρικά του ΕΕΣ και εν συνεχεία στην Ουκρανία.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης στηρίζουν οικογένειες που φιλοξενούν ιδιώτες στον Δήμο μας. Ειδικότερα στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Κοινότητας Πανιπερίου Πεταλιδίου φιλοξενούνται 6 άτομα σε παραχωρημένο σπίτι από ιδιώτη. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει εκφράσει μάλιστα να βοηθήσει σε ότι ζητηθεί από τους πολίτες της Μεσσήνης οι οποίοι φιλοξενούν οικογένειες από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις