ΣΠΑΡΤΗ. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 θα διεξάγει ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Οικία των Ψηφιδωτών σε ειδικές ομάδες κοινού (άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά σχολεία, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, κ.λ.π.).

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων για το έτος 2022 είναι αφιερωμένη στη δυναμική συμβολή των Μουσείων σε επίκαιρα ζητήματα όπως η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες και προσβασιμότητα, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης.

Στην Οικία των Ψηφιδωτών στην Σπάρτη, στη συμβολή των οδν Διοσκούρων και Κων/νου Παλαιολόγου, έχουν αναδειχθεί και αποδοθεί στο κοινό τον τελευταίο χρόνο δύο θαυμάσια κατά χώραν διατηρούμενα ψηφιδωτά δάπεδα, που κοσμούσαν τους χώρους δύο γειτονικών πολυτελών επαύλεων της ρωμαϊκής περιόδου. Οι εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και ανάδειξής τους διενεργήθηκαν στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές εκθεσιακές κατασκευές, διαδραστικός πίνακας με πληροφορίες για όλα τα ψηφιδωτά που έχουν έρθει στο φως στην πόλη της Σπάρτης, καθώς και απτικές κατασκευές για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις