ΠΥΡΓΟΣ. Την ικανοποίηση για τις εξελίξεις και την αισιοδοξία του για τις ευκαιρίες επενδυτικών δυνατοτήτων που ανοίγονται στην περιοχή του Πύργου, με την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, εκφράζει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την έναρξη κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης», συνολικού προϋπολογισμού 42,3 εκατ. ευρώ που παρουσιάστηκε την Τρίτη 17 Μάϊου 2022 σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στην Πάτρα, η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά τον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα, η έλευση φυσικού αερίου (LNG) μέσω δεξαμενών, όπως η ΔΕΔΑ της χώρας υλοποιεί και αφορά τον Πύργο, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Στον Πύργο θα υπάρξει μια δεξαμενή Υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το οποίο θα αεροποιείται με ειδικό μηχανισμό και θα διανέμεται μέσα από ένα δίκτυο, αρχικά 16 χλμ, σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής, με την έννοια ότι χρησιμοποιούμε ένα ασφαλές ενεργειακό μέσο και οικονομικό, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα, δίνει καλύτερες δυνατότητες σε επιχειρήσεις και μειώνει το κόστος των νοικοκυριών. Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα είχαμε συνεργασία εδώ και καιρό ώστε να διευκολύνουμε την υλοποίηση ενός τόσου σημαντικού έργου. Είχαμε ασχοληθεί από την έναρξη της θητείας μας ως δημοτική αρχή. Βέβαια την πρωτοβουλία την έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όμως οι Δήμοι είχαν μια σημαντική συμμετοχή, γι’ αυτό κι ο υπουργός κ. Σκρέκας μας ευχαρίστησε» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου.

Κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση, ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΔΕΔΑ και την ΠΔΕ για αυτή τη σημαντική συμβολή στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. «Ο Πύργος καθίσταται έτσι μια περιοχή με σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη δημιουργία επιχειρήσεων, γιατί η ενέργεια είναι σημαντικό στοιχείο της επένδυσης μιας νέας επιχείρησης» τονίζει και καταλήγει:

«Είναι πλέον στους άμεσους στόχους μας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μελέτης για χωροθέτηση επιχειρηματικού πάρκου που είχε εκπονήσει για το Επιμελητήριο ιδιωτική εταιρεία από την Αθήνα όπου παρουσιάστηκε στον Πύργο και συμμετείχαμε ως Δήμος, να εξειδικεύσουμε μια μελέτη χωροθέτησης στα όρια του Δήμου σε συνεργασία με άλλους θεσμούς. Αυτό, γιατί, πλέον η συνύπαρξη και της δεξαμενής LNG στην περιοχή δημιουργεί ένα νέο τοπίο επενδυτικών ευκαιριών σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα συγκριτικά γνωστά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις