ΣΠΑΡΤΗ. Θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 27/5 (14:00), στην αίθουσα του Συλλόγου «Ταϋγέτη», η παράδοση του αρχείου του αείμνηστου Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα στη διοίκηση της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», που στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  • Το αρχείο Μιχάλη Μαχαίρα

Το αρχείο Μιχάλη Μαχαίρα περιλαμβάνει παρτιτούρες, έργα, μουσικά όργανα, φωτογραφίες, τα οποία και θα εκτίθενται, για το κοινό.

Με το αρχείο του σπουδαίου Σπαρτιάτη μουσουργού, συμπληρώνονται 50 συλλογές Ελλήνων συνθετών που φιλοξενούνται στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σημείο επίσκεψης για εκατοντάδες φίλους της μουσικής, κάθε χρόνο.

Το αρχείο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής Παναγιώτη Δημαρά και στη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Στεφανία Μεράκου, μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Μαχαίρα και ειδικότερα οι Σοφία και Ιωάννα Σακκέτα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου “Ταϋγέτη”, αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που αυτή η μικρή αλλά ιδιαίτερα σημαντική τελετή θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Συλλόγου μας ενώ η τετράφωνη μικτή χορωδία μας, που φέρει το όνομα του Μιχάλη Μαχαίρα θα αποτίσει ένα μικρό φόρο τιμής στο έργο του», λένα από την «Ταϋγέτη».

  • Πρώτη εκδήλωση μετά από δύο χρόνια απουσίας

Μετά από δυο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, η Ταϋγέτη πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση, την Κυριακή 15/5.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο πρόσωπο της μητέρας, για την αξία της οποίας μίλησε το μέλος του συλλόγου και εκπαιδευτικός Ελένη Τσάχαλη – Λαδά.

Όπως αναφέρθηκε, «Το φιλόμουσο κοινό της Σπάρτης κατέκλυσε την αίθουσα του κέντρου “Αmi”, ενώ είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ και το γλυκό του υπό τους ήχους της τετράφωνης μικτής χορωδίας του συλλόγου με την επωνυμία “Μιχάλης Μαχαίρας”.

Το κλείσιμο της βραδιάς, είχε αναλάβει ο αγαπημένος όλων Νίκος Ψυχογιός που απέδωσε στο πιάνο γνωστά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.»

Παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Γεωργία Ζαχαράκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος και η περιφερειακή σύμβουλος Ντία Τζανετέα.

«Ως Σύλλογος αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας και όσους στηρίζουν τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια και μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε ακούραστα να υπηρετούμε τον πολιτισμό», είπαν από την Ταϋγέτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις