ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Ο Δήμος Γορτυνίας εκφράζει δημόσια την εκτίμηση της Γορτυνικαής κοινωνίας στο πρόσωπο της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, συνεργάτιδας του Γάλλου προέδρου Μακρόν

«Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι μια γυναίκα που αφιέρωσε τον εαυτό της στην φροντίδα της υγείας των υπόλοιπων γυναικών αλλά και στα κοινά. Στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Ιατρός γυναικολόγος, ευρωβουλευτής με το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν από το 2019, ουμανίστρια και ευρωπαΐστρια. Ξεχώρισε μεταξύ άλλων για την ίδρυση στη Γαλλία της ένωσης "Info Endometriosis". Ένωση που στοχεύει την έγκαιρη ενημέρωση και αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, νόσου που επηρεάζει τις ζωές περισσότερων από έντεκα εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο.

Στις 20 Μαΐου 2022, το όνομα της συνδέθηκε για πάντα με μια σπουδαία πρωτιά. Η Χρυσούλα, είναι η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία της Γαλλίας που αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο σε κυβέρνηση Γάλλου Προέδρου.

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, στην Κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Με καταγωγή από του Σέρβου Γορτυνίας γαλουχήθηκε με την αξία της κοινωνικής προσφοράς, στο πλάι του πατέρα της Νίκου Ζαχαρόπουλου ο οποίος, διετέλεσε Αντιδήμαρχος στο Δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία.

Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και έγινε μια γυναίκα με πυγμή και φωνή που «ακούγεται»..

Δηλώνει και δικαιολογημένα, «παιδί της Ευρώπης» αλλά δεν παύει να είναι και ένα λαμπρό «παιδί της Γορτυνίας»!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις