ΣΠΑΡΤΗ. Δράση Προληπτικού Ελέγχου Οφθαλμών για Μυωπία, Αστιγματισμό, Τεμπέλικο Μάτι, Υπερμετρωπία, με φορητό Διαθλασίμετρο, σε ανοιχτό κοινό, δωρεάν, για παιδιά και πολίτες, θα υλοποιήσει η Λέσχη Lions Club Sparti, με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Σπάρτης,

  • την Κυριακή 5/6,
  • 10:30 - 13:00,
  • στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης

Τα πώς και τα γιατί

Όπως αναφέρουν από τη Λέσχη Lions Club Sparti, «…ειδικό όχημα της Επίλεκτης Κινητής Μονάδας θα παραμείνει στον χώρο από τις 10:30 έως τις 13:00». Και προσθέτουν:

«…Ένας από τους βασικούς πυλώνες ενδιαφέροντος των Lions είναι αυτός της Όρασης. Οι δράσεις μας έρχονται να υποστηρίξουν την αξία της Πρόληψης στην οποία αποδίδουμε μεγάλη σημασία, παραπέμποντας ανθρώπους που αγνοούν, ίσως, την ύπαρξη προβλημάτων στην όρασή τους, στον Οφθαλμίατρο.

Ο έγκαιρος Προληπτικός Έλεγχος και ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων στην Όραση, μπορούν να αποδειχτούν πολύ σημαντικοί παράγοντες στην υγεία και εν τέλει, στην ποιότητα ζωής.

Η προσπάθειά μας είναι να συμβάλλουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος των συμπολιτών μας.»

  • Θα τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
  • Θα δίνεται κατ’ εξαίρεση προτεραιότητα στα παιδιά και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Συλλογή παλαιών σκελετών γυαλιών

Την ίδια ημέρα και στο σημείο της δράσης, θα γίνεται συλλογή παλαιών σκελετών γυαλιών.

Οι συμπολίτες μπορούν να μας φέρουν σκελετούς γυαλιών που δε χρησιμοποιούν. Όπως υπογραμμίστηκε,

«Για τους ανθρώπους και κυρίως για τα παιδιά κάποιων χωρών ένα ζευγάρι γυαλιών είναι τόσο πολύτιμο όσο και δυσεύρετο. Παλαιοί σκελετοί γυαλιών, που για μας είναι άχρηστοι, για κάποιους μπορεί να είναι σωτήριοι.»

Ένα είδος ανακύκλωσης που αξίζει τον κόπο. Ας βοηθήσουμε με αυτή μας την απλή κίνηση κάποιους να “δουν” καλύτερα τον κόσμο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις