ΣΠΑΡΤΗ. Δωρεάν, προληπτικός έλεγχος μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24/5 (09:00 – 13:00), στην 1η ΤΟ.Μ.Υ., (είσοδος από Όθωνος Αμαλίας 93 - Ισόγειο), στη Σπάρτη.

  • Κλείσε ραντεβού, μην το ξεχάσεις…

Για τον προγραμματισμό ραντεβού, κάλεσε στο 2731081833, Δευτέρα έως Παρασκευή (07:00 -15:00).

Μην το ξεχάσεις, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Credits

Ο προληπτικός έλεγχος μνήμης θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», το οποίο εδρεύει στη πόλη της Καλαμάτας, σε συνεργασία με την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Σπάρτης.

  • Απεύθυνση

Ο έλεγχος μνήμης απευθύνεται σε ενήλικα άτομα, τα οποία παρατηρούν δυσκολία στη μνήμη τους, που πιθανόν να οφείλεται σε διαταραχές, όπως άνοια, stress, κατάθλιψη, διαταραχή ύπνου, διαταραχή θυρεοειδούς, έλλειψη βιταμινών.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί με ειδικά τεστ μνήμης. Σε περιπτώσεις που θα κριθεί απαραίτητο θα συστηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

  • Στόχοι

Στόχος της δράσης είναι η «έγκαιρη αναγνώριση των διαταραχών της μνήμης μέσα από την προληπτική εξέτασή της, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα άνοιας και διαταραχής της μνήμης».

  • Info

Πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας

Το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια.

Μέσω μιας διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους.

Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Σεπτέμβριο του 2021.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ.

Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα, και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2721092272 και 2721094590.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις