ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην αγένεια, την προκλητικότητα και κυρίως την επιθετικότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα απέναντι στην ανιδιοτελή ανθρώπινη προσφορά των εθελοντών του Συσσιτίου της Αγάπης, του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, κατά τη συνεδρίαση της 30.5.2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται η παράταξη του Πέτρου Τατούλη.

Επιστολή του πατέρα Ελευθέριου Μίχου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, είχε σταλεί σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και αναφερόταν σε κακοτεχνίες και στη μη τήρηση των όρων της μελέτης για την κατασκευή του νέου κτηρίου που στεγάζεται το Συσσίτιο. Η επιστολή έγινε η αφορμή ο κ. Νίκας για ακόμη μία φορά με την πρωτοφανή υπεροπτική του στάση, «να αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο του πολιτικού διπρόσωπου Ιανού, που δυστυχώς βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου» αναφέρει η παράταξη Τατούλη.

Συγκεκριμένα: «Η ανάδειξη του θέματος από την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» εξόργισε τον κ.Νίκα ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά και αναίτια με πρωτοφανές μένος απέναντι στον Σεβαστό Ιερέα, ο οποίος καθημερινά αγωνίζεται μαζί με τους εθελοντές για την προσφορά γεύματος Αγάπης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αντί λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης να απαντήσει στα καίρια ζητήματα που έθετε η επιστολή του Σεβαστού Πατέρα Ελευθέριου Μίχου και να αποτελέσει ο ίδιος τον εγγυητή της πιστής τήρησης της μελέτης και της επιδιόρθωσης όλων των κακοτεχνιών, άρχισε να ασκεί κριτική εναντίον του με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, να λογοκρίνει το λόγο του και εμμέσως να τον απειλεί, πιστεύοντας ότι η θέση εξουσίας που κατέχει του επιτρέπει παρόμοιες συμπεριφορές απέναντι στους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Ο κ. Νίκας περιορίστηκε, χωρίς να κάνει ουδεμία αναφορά στην ουσία των καταγγελιών, να ενημερώσει το Σώμα ότι αρμόδια επιτροπή θα παραλάβει το κτήριο, αποκρύπτοντας την αλήθεια δηλαδή ότι έχει γίνει διοικητική παραλαβή για χρήση από τον Οκτώβριο του 2021!

Όπως αναφέρει όμως ομόφωνα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως, μόλις μέσα σε λίγους μήνες το κτήριο έχει αρχίσει να παρουσιάζει τεράστια τεχνικά προβλήματα.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου», έχοντας έμπρακτα αποδείξει το σεβασμό στο θεάρεστο έργο του Συσσιτίου του Ιερού Ναού, εξασφαλίζοντας 1.500.000€ για την κατασκευή του συγκεκριμένου κτηρίου, καταγγέλλουν την αήθη συμπεριφορά του κ. Νίκα απέναντι στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου π. Ελευθέριο Μίχο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις