ΣΚΑΛΑ. Η Λακωνία εκτός προκαταβολής αποζημίωσης στους πληγέντες - από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 - παραγωγούς εσπεριδοειδών, και ο Δημήτρης Νταλιάνης λάβρος κατά ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΑ και Δημοτικής Αρχής Ευρώτα.

«Η αδικία με την κατάφωρη διάκριση σε βάρος των αγροτών του Δήμου Ευρώτα ξεχειλίζει το ποτήρι της κοροϊδίας και της αναλγησίας», τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα»:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημέρωσε τους πληγέντες παραγωγούς εσπεριδοειδών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, ότι για τη Λακωνία, δεν έχουν ακόμη καθορίσει τιμές αποζημίωσης που θα αποδοθούν μέσα από προκαταβολές!

Δηλαδή δεν θα δοθεί άμεσα καμία προκαταβολή στα πορτοκάλια Βαλένσια .....

Σε μια χρονιά που ο παγετός προκάλεσε σημαντικές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, με τις τιμές παραγωγού να μην καλύπτουν το κόστος παραγωγής, η αδικία με την κατάφωρη διάκριση σε βάρος των αγροτών του Δήμου Ευρώτα ξεχειλίζει το ποτήρι της κοροϊδίας και της αναλγησίας.

Είναι νωπές ακόμη άλλες περιπτώσεις αδικίας, όπως οι ενστάσεις της ΤΚ Λεημονα κ.α., για τον περσινό παγετό. Ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όσο θυμόμαστε τις βαρυγδουπες δηλώσεις των υπευθύνων της πολιτικής ηγεσίας του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου, με τους τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς να χειροκροτούν και να φωτογραφίζονται για την .... κατόπιν παρέμβαση των ... Προσδοκία περί αποκατάστασης της αδικίας!!!

Ειδικά για τον Δήμο Ευρώτα ας θυμηθούμε την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για την απουσία (κατόπιν εντολών άνωθεν;) από την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών παραγωγών της ελιάς Καλαμών , με αποτέλεσμα την 1149/22 απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις