ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η άμεση δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων δημιουργεί αισιοδοξία στην Καλαμάτα. Σε σύσκεψη που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με στελέχη της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες στο διοικητήριο της Π.Ε στην Καλαμάτα, τέθηκαν επί τάπητος τα νέα έργα που αφορούν τον νομό της Μεσσηνίας με σκοπό την άμεση δρομολόγησή τους.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης στο τμήμα Σταυροπήγιο – Προσήλιο, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Ξεκινούν ανάλογες εργασίες στον δρόμο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ειδική μνεία έγινε και στην ρύθμιση ζητημάτων σχετικά με το έργο ,με προϋπολογισμό 3.065.225,14 ευρώ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο οποίο προβλέπονται σημαντικές προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις. Για το συγκεκριμένο έργο, ως επιβλέποντες και στην άδεια θα οριστούν μηχανικοί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το ,προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ, έργο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια Μεσσηνίας με Λακωνία), που αφορά στην προστασία από τις κατολισθήσεις.

Η εκτίμηση για την ολοκλήρωσή του είναι δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων το τμήμα του δρόμου που θα γίνονται εργασίες δεν θα χρησιμοποιείται. Ως παρακαμπτήριος για το χρονικό αυτό διάστημα θα εξυπηρετεί ο δρόμος Καρβέλι – Λαδά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις