ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνεχίζοντας την παράδοση της ,στις κορυφαίες χώρες με Γαλάζιες Σημαίες κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω μόνο από την Ισπανία στην λίστα με τις χώρες με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2022. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ανεμίζουν 581 Γαλάζιες Σημαίες, από τις οποίες οι 48 στην Πελοπόννησο.

Εάν αναλύσουμε περεταίρω τα παραπάνω νούμερα, θα δούμε ότι η φετινή χρονιά θα βρει την Καλαμάτα να κοσμείται από 4 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, ενώ στο σύνολο του νομού της Μεσσηνίας, αυτός ο αριθμός ανέρχεται στις 6 παραλίες. Οι Γαλάζιες Σημαίες που θα κοσμούν και φέτος τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, πιστοποιούν ταυτόχρονα ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, είναι οι εξής:

  • Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση
  • Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου
  • Βέργα-Αλμυρός
  • Μικρή Μαντίνεια

Στον υπόλοιπο νομό, οι παραλίες που «παρασημοφορήθηκαν» φέτος με την Γαλάζια Σημαία είναι η Μπούκα στον Δήμο Μεσσήνης και η «Dunes Beach-Costa Navarino» στον Δήμο Τριφυλίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις