ΣΠΑΡΤΗ. Ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι απόλαυσε το κοινό που βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ (5/6), στο Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης.

«Δεκάδες μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Μονεμβασιάς, 2ο Σκάλας , 2ο Σπάρτης , Σκούρας – Γκοριτσάς και Ξηροκαμπίου μύησαν το κοινό στην ιωνική μουσική με την εξαίρετη φωνή της Ανδριάννας Κουτσουράκη και των συνεργατών της και λογής λογής μικρασιάτικες φορεσιές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση» .

Οι μαθητές χόρεψαν το αφτάλικο, τον συρτό και τον μπάλλο και αντήχησαν μελωδίες από τα τζιβαέρια, τα μινοράκια και τα μανεδάκια.

  • Ιωνία

Η μουσική των μικρασιατικών παραλίων, ιδίως αυτή της Σμύρνης, είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής παράδοσης και ίσως το σπουδαιότερο στοιχείο πολιτισμού που διέσωσαν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις