ΛΑΚΩΝΙΑ. Σύμφωνα με ενημέρωση στελεχών της ΕΦΑΛΑΚ σε εξέλιξη φάσεων βρίσκονται προγράμματα έργων και παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας.

Αρχαία Πελλάνα: Εγκρίθηκε και πιστώθηκε το ποσό που απαιτείται για την εκπόνηση των μελετών ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και αναμένεται η υπουργική απόφαση για να εκπονηθούν απολογιστικά και με αυτεπιστασία. Εντός του 2022 οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν.

Πύργος Ζαραφώνας: χει ολοκληρωθεί η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του υστεροβυζαντινού οχυρού και άμεσα θα προχωρήσει προς έγκριση στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Η μελέτη υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαραφώνας και χρηματοδοτήθηκε από την ΑΜΚΕ Αιγέας, ενώ θα εισαχθεί από τη διεύθυνση Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για έγκριση.

Κάστρο Βατίκων: Έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και το έργο του φωτισμού και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από την αρχαιολογική υπηρεσία για την σύνδεση του ρεύματος με τη συμβολή του Συλλόγου «Αφροδισιάς», ο οποίος χρηματοδότησε όλες τις σχετικές μελέτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις