ΣΠΑΡΤΗ. Σε παρέμβαση – τοποθέτηση σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, προχώρησε η παράταξη του Σταύρου Αργειτάκου, «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης».

Όπως αναφέρουν, «..ο εφιάλτης των απορριμμάτων επιστρέφει ξανά στη πόλη της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου».

Και μάλιστα «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών περίοδο, η δημόσια υγειά των πολιτών απειλείται και η αισθητική της πόλης αλλοιώνεται οικτρά».

Τονίζουν πως «…την ευθύνη φυσικά φέρει ο κ. Δούκας όντας ανίκανος να διαχειριστεί κάθε νέο πρόβλημα που προκύπτει, αλλά και την επανεμφάνιση κάποιου παλαιότερου»

Συνοπτικά περιγράφεται,

«Τα απορριμματοφόρα του Δήμου στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν περάσει από Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι παράνομη. Μάταια προσπαθεί το εναπομείναν απορριμματοφόρο να καλύψει με πολλαπλές βάρδιες εργαζομένων το χάος που επικρατεί σε όλο το Δήμο.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Δούκα, οι εργαζόμενοι καθαριότητος δεν έχουν λάβει τον απαραίτητο ετήσιο εξοπλισμό ατομικής προστασίας που δικαιούνται. Συνεπώς η υγεία τους κινδυνεύει.

Οι μπλε κάδοι (κάδοι ανακύκλωσης), συλλέγονται σε μεγάλο ποσοστό από τα κοινά απορριμματοφόρα απορριμμάτων και οδηγούνται μαζί με τα σύμμεικτα στη Παλαιόχουνη. Πράξη παράνομη. Αυτό αφενός καταλύει κάθε προσπάθεια των πολιτών για ανακύκλωση, αφετέρου αυξάνει το κόστος προς το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων λόγω του επιπλέων όγκου “απορριμμάτων”.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Θέμα που το έχουμε αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.»

Και συμπληρώνουν:

«..Η πόλη της Σπάρτης και τα χωριά μας είναι σε κακό χάλι και η ποικιλία των δυσάρεστων οσμών πλημμυρίζει κάθε δρόμο και κάθε γειτονία. Ο κύριος Δούκας ωστόσο, ψύχραιμος ή μάλλον αδιάφορος στοχάζεται το μέλλον της πόλης μας μαζί με το “DREAM TEAM του” λουόμενος σε κάποιο ποτάμι, ενώ οι πολίτες λούονται στα σκουπίδια.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις