ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) με την συμμετοχή εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας. Αφού πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων από τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σταύρο Αδαμόπουλο τον οποίο ευχαρίστησαν άπαντες για την πολύτιμη συνδρομή του, ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει ο Σύλλογος.

Τονίστηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ιδρυτή του Συλλόγου κ. Αθανάσιου Μαυρούλη όπου με την επιμονή και υπομονή του σήμερα διαμορφώνεται η δυνατότητα να περιφρουρήσουμε και να αναδείξουμε την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και συμφωνήθηκε να προχωρήσει ο Σύλλογος στην πορεία που έχει ήδη αποφασισθεί και αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, την επικαιροποίηση των προδιαγραφών της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, την επέκταση της ζώνης σε όμορους Νομούς και στον διάλογο με υπόλοιπους φορείς για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων μακριά από τις μεθοδεύσεις περί συνωνύμων που εξυπηρετούν Τρίτες Χώρες και εισαγωγείς σε βάρος του προϊόντος με την παράλληλη χορήγηση μεταβατικής περιόδου υπό την όρο ότι θα βρεθεί συνολική λύση.

Ανακοινώθηκε η εγγραφή του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ένωση Μεσσηνίας" στον ΣΥΜΕΠΟΠ στο πλαίσιο της περαιτέρω συσπείρωσης δυνάμεων τον οποίο θα εκπροσωπεί ο Διευθυντής του κ. Ιωάννης Πάζιος.

Σε συνέχεια της ψηφοφορίας που διεξήχθη το πλειοψηφών μέλος κ. Ιωάννης Πάζιος συγκάλεσε άμεσα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο για την συγκρότηση του σε Σώμα και την κατανομή αξιωμάτων.

Κατόπιν ψηφοφορίας προέκυψε:

Πρόεδρος: Ιωάννης Πάζιος – εκπρόσωπος Α.Σ Ένωση Μεσσηνίας

Αντιπρόεδρος Α΄: Δημήτριος Γυφτέας – εκπρόσωπος εταιρίας AGROVIM S.A

Αντιπρόεδρος Β΄: Γεώργιος Κόκκινος – εκπρόσωπος Α.Σ Νηλέας

Γραμματεάς: Ιωάννης Σταθόπουλος – εκπρόσωπος εταιρίας "Αρκαδιά"

Ταμίας: Ιουλία Ξηρογιάννη – εκπρόσωπος εταιρίας Greenland Cofarming.

Μέλος: Σταύρος Αδαμόπουλος – εκπρόσωπος Α.Σ Στέρνας

Μέλος: Γιάννης Ηλιάδης – εκπρόσωπος Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβείων

Μέλος: Νικόλαος Κουτσούκος – εκπρόσωπος Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου

Αν. Μέλος: Νικόλαος Καψαμπέλης – εκπρόσωπος εταιρίας Kapsampelis Quality Greek Products

Αν. Μέλος: Γεώργιος Νικολόπουλος – Αγρότης

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:

Πρόεδρος: Αναστάσιος Καραμπότσος – εκπρόσωπος εταιρίας Karambotsos Olive Oil Mill

Γραμματέας: Μαργιάννα Ξηρογιάννη – εκπρόσωπος εταιρίας Greenland Cofarming

Μέλος: Ήβη Ηλιάδου – εκπρόσωπος Ελαιοτριβείου Ηλιάδης Ι. & Σια Ο.Ε

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις