ΛΑΚΩΝΙΑ. H ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου καταγγέλλει ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι δύο αντιπεριφερειάρχες από τη Λακωνία κ.κ. Τζινιέρης και Βερούτης, «γύρισαν την πλάτη» στους Λάκωνες παραγωγούς ελιάς καλαμών υπερψηφίζοντας μία απόφαση «κόλαφο» για τη Λακωνία.

Η κ Σπυριδάκου αναφέρεται στη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ την Δευτέρα 27 Ιουνίου όπου για μία ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα «γύρισε την πλάτη στη Λακωνία, αντιμετωπίζοντας τους Λάκωνες πολίτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο θέμα που αφορούσε τις εξελίξεις για το ΠΟΠ «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» μετά την απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας μόνο οι Μεσσήνιοι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την επωνυμία «Kalamata Olives», οι Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκα υπερψήφισαν μαζί με τον κ. Πετράκο πρόταση στην οποία χαιρετίζουν την απόφαση του ΣτΕ και ζητούν άμεση υλοποίηση της.

«Οι Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκα στάθηκαν απέναντι στα συμφέροντα των Λακώνων παραγωγών, αφού δεν υπήρξε καμία απολύτως δέσμευση για μεταβατικό στάδιο και σε ό,τι αφορά την επέκταση της ζώνης του ΠΟΠ σε Λακωνία και Αρκαδία ακούστηκαν μόνο αερολογίες, χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα.

Εντύπωση προκαλεί ότι οι δύο Λάκωνες Αντιπεριφερειάρχες του κ. Νίκα, κ. κ. Τζινιέρης και Βερούτης υπακούοντας, ως συνήθως, το Μεσσήνιο Περιφερειάρχη, υπερψήφισαν μία απόφαση «κόλαφο» για τη Λακωνία, αγνοώντας την αγωνία και την ανασφάλεια που προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ στους Λάκωνες παραγωγούς ελιάς Καλαμών.

Αισθάνομαι ιδιαιτέρως δικαιωμένη για την πρωτοβουλία μου να συζητηθεί το θέμα και θεωρώ πολύ σημαντικό την υποβολή κοινής πρότασης από εμένα και τις παρατάξεις του κ. Πέτρου Τατούλη, του κ. Γιώργου Δέδε και της κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου όπου απαιτήσαμε άμεσα διάλογο ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την προστασία του προϊόντος σε όφελος των Μεσσήνιων, των Λακώνων και των Αρκάδων παραγωγών.

Στην Αυτοδιοίκηση απαιτείται συσπείρωση δυνάμεων για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και γι αυτό οφείλουμε οι αιρετοί να εξαντλούμε τα περιθώρια διαλόγου και συνεργασίας.

Αρκεί να αποτελεί κοινή συνείδηση ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και όχι μερικοί πολίτες πιο ίσοι από τους άλλους…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις