ΣΠΑΡΤΗ. Νέα παρέμβαση κάνει η Παράταξη του Σταύρου Αργειτάκου στον δήμο Σπάρτης, αυτή τη φορά για το Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου που βρίσκεται επί της οδού Ανανίου 13 στη Σπάρτη.

Πρόκειται για κτίριο του 19ου αιώνα που στεγάζεται το μουσείο, μαζί με την οικοσκευή, το ρουχισμό κλπ., έγινε δωρεά στον Δήμο της Σπάρτης το 1996 από τον αείμνηστο Λεωνίδα Μανουσάκη. Στο μουσείο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις αναπαραστάσεις των χώρων της κατοικίας, τις εκθέσεις αντικειμένων και τις προβολές πολυμέσων, να γνωρίσουν όψεις της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής μίας άλλης εποχής, των ανθρώπων που κατοίκησαν και δημιούργησαν τη νέα πόλη της Σπάρτης.

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» «εάν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει Μουσείο, είναι αδύνατον να το αντιληφθεί» και αυτό γιατί παντού υπάρχουν χορτάρια, μέσα κι έξω από το Μουσείο. «Οι γκρεμισμένοι αρμοί της πέτρινης κατοικίας μαζί με το χώμα έχουν σκεπάσει τον περιβάλλοντα χώρο, θυμίζοντας εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο περιμένει καρτερικά το πλήρωμα του χρόνου για να γκρεμίσει εντελώς»

Οι «Ενωμένοι Πολίτες» καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας δεν έχει κάνει τίποτα για τον Πολιτισμό της πόλης και σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο Μουσείο διαπιστώνουν ότι «η απαράδεκτη στάση της Δημοτική Αρχής λειτουργεί ως αντικίνητρο για μελλοντικές δωρεές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις