ΖΑΧΑΡΩ. Στην εντατική του Ρίου διασωληνωμένο νοσηλεύεται το 6χρονο κοριτσάκι που χτες το απόγευμα κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία της Ζαχάρως.

Η κατάσταση του είναι σταθερή λέει αποκλειστικά στο «LIVE NEWS» η θεία του παιδιού. «Έχουν μειώσει τα φάρμακα για να δουν την αντίδραση της και αντέδρασε όπως θα έπρεπε. Αυτό που ήθελαν να δουν, το είδαν» ανέφερε.

«Άνοιξε τα ματάκια του, αντιδράει κανονικά, απλώς λέει το πάμε βήμα – βήμα» πρόσθεσε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού.

Φύλακας άγγελος ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα του έπεσε πάνω στην μικρούλα.

«Είναι ακόμα διασωληνωμένο το παιδάκι, έχει σοβαρά θέματα, έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή όπως ξέρετε στο νοσοκομείο του Πύργου, εκεί διασωληνώθηκε, έγινε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Ρίου.

«Οι γιατροί είναι άψογοι, δεν έχουν φύγει λεπτό. Ο κ. Ηλιάδης δεν έχει φύγει λεπτό» συμπλήρωσε και η θεία της 6χρονης.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν χτες λίγο μετά την 4 το μεσημέρι στην παραλία Κάτω Σάμικο, 8,5 χλμ. μακριά από την πόλη των Κρεστένων.

«Δεν είχε καθόλου κύμα. Ήταν από τις πιο ήρεμες μέρες. Δεν είχε καθόλου κόσμο. Πήγαινες κι έλεγες “είναι η κατάλληλη μέρα για παραλία”» τόνισε ναυαγοσώστης.

Μια οικογένεια απολαμβάνει αμέριμνη τον ήλιο και τη θάλασσα με την μητέρα να μαζεύει κοχύλια με την 6χρονη κόρη και τα ανίψια της.

«Δεν θα βάζαμε τα παιδιά στη θάλασσα χωρίς να είμαστε εμείς δίπλα τους. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ κανένα. Αλλά εκείνη τη στιγμή μάζευαν κοχύλια και το παιδί έκανε ένα βήμα και της ήταν στο γόνατο το νερό και της είπε η μαμά της “μην μπεις άλλο Αντριάνα”» ανέφερε η θεία της μικρής μιλώντας στο LIVE NEWS.

Αν και όλοι βρίσκονταν στα ρηχά, η θάλασσα σε εκείνο το σημείο βαθαίνει πολύ απότομα, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη τελείως βυθισμένο στο νερό.

«Το παιδί έκανε κι άλλο βήμα και στο βήμα που έκανε χάθηκε. Ήταν άπατα. Και με το που είδε ότι χάθηκε το παιδί η μάνα έτρεξε, παράτησε τα υπόλοιπα παιδιά. Έτρεξε να μπει μέσα και δεν την έβλεπε και ξαναβουτάει –δεν πάτωνε ούτε η ίδια– και βουτάει και την πιάνει με τα χέρια της, τη σηκώνει ψηλά και της δίνει τις πρώτες βοήθειες» συμπλήρωσε.

Για καλή τους τύχη ναυαγοσώστης από διπλανή παραλία αντιλαμβάνεται το περιστατικό και διανύει 200 μέτρα για να φτάσει στο σημείο… Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο «LIVE NEWS».

«Σχεδόν 200 μέτρα έξω από τα όρια ευθύνης μου, είδα μια οικογένεια να ανεμίζει τα χέρια της, να κάνει σπαστικές κινήσεις ότι κάτι έγινε. Κατέβηκα από τον πύργο, άρχισα να τρέχω. Μου είπε και ο κόσμος ότι κάτι έχει συμβεί, ότι κάποιος πνίγηκε» τόνισε ο ναυαγοσώστης.

«Τι να πω για το παλικάρι; Τι να πω; Να είναι καλά ο άνθρωπος, το σώσαμε το παιδί. Είχε μελανιάσει το παιδί και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε» σημείωσε η γιαγιά της 6χρονης.

Στο 70 είχε πέσει το οξυγόνο του παιδιού με τις προσπάθειες να το επαναφέρουν να είναι τιτάνιες.

«Το κοριτσάκι το βρήκα αναίσθητο. Είχε σφυγμό αλλά η αναπνοή του ήταν πάρα πολύ αδύναμη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Κι έτσι ξεκίνησα να του κάνω εμφυσήσεις. Μόλις ανέκτησε κανονικούς σφυγμούς, 122 σφυγμούς και οξυγόνο από 70 πήγε στο 98, ξαναγύρισα στο πόστο μου» πρόσθεσε ο ναυαγοσώστης.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων. Στην συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου, υπέστη ανακοπή κι από εκεί στο πανεπιστημιακό του Ρίου, όπου νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις