ΜΟΛΑΟΙ. Στην Τρίπολη (11/7) και συγκεκριμένα στην έδρα της Περιφέρειας, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος που έχει εκμισθώσει μεταλλείο στην περιοχή των Μολάων, μετά από διεθνή διαγωνισμό τον οποίον προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η επένδυση, ως γνωστόν, θα γίνει από κοινοπραξία της αυστραλιανής εταιρείας Rockfire και της ελληνική «Ελληνικά Ορυκτά», η οποία σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο τής δεύτερης, Χρήστο Σκευά, θα ασχοληθεί με την εξόρυξη αργύρου, ψευδαργύρου και γερμάνιου -ενός σούπερ σπάνιου ορυκτού που χρησιμοποιείται στις οπτικές ίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοίτασμα των Μολάων, που ανακαλύφθηκε σε συνέχεια ερευνών της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ- πρώην ΙΓΜΕ) κατά την δεκαετία του 1980 και βρίσκεται στην παραχωρούμενη έκταση του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου, περιέχει ψευδάργυρο, άργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

  • Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση ότι «…έχει ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία και θα σταλεί και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», καθώς και ότι «…ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει απασχόληση μέχρι και 150 ατόμων στο πεδίο, μεσοπρόθεσμα δε εξετάζεται και δημιουργία εγκαταστάσεων και στην περιοχή της Μεγαλόπολης».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις