ΚΡΕΣΤΕΝΑ. Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στον 51χρονο από χωριό της Κρέστενας, που φέρεται ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια κατά της ανήλικης κόρης φίλου του και συναδέλφου, την οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του.

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφορου, ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.

O κατηγορούμενος θα περάσει και πάλι την πόρτα του ανακριτή την Τρίτη προκειμένου να αντικρούσει τα όσα η καταγγελία εναντίον του αναφέρει, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Η καταγγελία

Με βάση τα όσα έχουν καταγγελθεί από την πλευρά του 48χρονου πατέρα της 13χρονης, το μεσημέρι της Παρασκευής ο 51χρονος την ώρα που απουσίαζαν τα μέλη της οικογένειάς του από το σπίτι , φέρεται να οδήγησε την ανήλικη κόρη του συναδέλφου στο υπόγειο. Εκεί , όπως αναφέρεται βάσει πληροφοριών στην καταγγελία, αποπειράθηκε να την βιάσει. Το γεγονός όμως ότι τα μέλη της οικογένειας του επέστρεψαν πίσω στο σπίτι, φαίνεται πως είναι ο λόγος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα που τον οδήγησαν να ματαιώσει τα σχέδια του. Η 13χρονη ενημέρωσε άμεσα τον πατέρα της, ο οποίος πήρε το παιδί του από το σπίτι του φίλου και συνάδελφου και άμεσα μετέβη στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε το γεγονός. Η 13χρονη μετά την καταγγελία οδηγήθηκε στην Πάτρα όπου εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της .

Ας σημειωθεί ότι στην Ηλεία δεν υπάρχει παιδοψυχολόγος σε νοσοκομείο, οπότε οποιαδήποτε καταγγελία χωρίς εξέταση παιδοψυχολόγου θα ήταν άκυρη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ευρύτερη κοινωνία της Κρέστενας τα όσα κατήγγειλε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αστυνομία ο 48χρονος πατέρας της 13χρονης σε βάρος του 51χρονου φίλου του και συναδέλφου του.

Την υπόθεση εξετάζουν με πολύ προσοχή οι αρχές ενώ όπως έγινε γνωστό καταγγέλλων και φερόμενος ως δράστης είναι φίλοι και συνάδελφοι χρόνια. Ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί η κόρη του 48χρονου στο σπίτι του 51χρονου όταν παρίστατο ανάγκη. Το γεγονός λοιπόν ότι η μητέρα της 13χρονης να κάνει εγχείριση οδήγησε τους γονείς της στην ανάγκη να την αφήσουν στο σπίτι του φίλου τους.

Καθαριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η γνωμάτευση του παιδοψυχολόγου που θα φθάσει στα χέρια του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Όπως λένε πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων αφού έγινε σε περιοχή που έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης της.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις