ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Αλήθεια ή Ψέμα: Αναγνωρίζοντας την Παραπληροφόρηση» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 11:00.

Η παραπληροφόρηση αποτελεί απειλή γιατί οδηγεί σε μείωση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς της δημοκρατίας, ενισχύει την πόλωση, συμβάλει στην εξάλειψη της ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη προληπτικής λογοκρισίας. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η εκπαίδευση όλων μας στην αναγνώριση της αλήθειας, ιδίως στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές γίγνεσθαι που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στη «γοητεία» της παραπληροφόρησης και τις συνέπειές της στη σύγχρονη κοινωνία, στην αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, στην έλλειψη αντανακλαστικών του πολίτη στις ψευδείς ειδήσεις, καθώς επίσης και στις τεχνικές ανίχνευσης ψευδών ειδήσεων.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με τη συμμετοχή του ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Σύνδεσμος Εγγραφής: https://tinyurl.com/3b66hwe8

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις