ΝΑΥΠΛΙΟ. Ο Δήμος Ναυπλιέων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 10.30, στην πλατεία Φιλελλήνων εκδήλωση - απότιση φόρου τιμής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης με την σημαντική και καταλυτική βοήθεια του συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης κου Δημήτρη Ξυλινά.

Στην εκδήλωση θα παραστεί τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας. Επικεφαλής του αγήματος θα είναι ο συνταγματάρχης Olivier Madiot, Ακόλουθος Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης κατά την έναρξη της τελετής στις 10.30 το πρωί θα υπάρξει επιθεώρηση του αγήματος των φοιτητών αξιωματικών της Γαλλικής Αεροπορίας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας Olivier Madiot και θα ακολουθήσει εκφώνηση ομιλιών από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και από τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας.

Η τελετή θα συνεχιστεί με την Έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ θα ανακρουστούν από την Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων οι Εθνικοί Ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης θα υπάρξει κατάθεση στεφάνων, σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής και θα τελεστεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Για το τέλος οι φοιτητές αξιωματικοί της Γαλλικής Αεροπορίας θα τραγουδήσουν τον ύμνο της Γαλλίας και η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων τον εθνικό μας ύμνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις