ΛΕΒΙΔΙ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, υλοποιώντας για 6η χρονιά το πρόγραμμα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει στις 17, 18 και 19 Αυγούστου ώρα 11.00- 13.00 εργαστήρια με τίτλο “Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!” Αποσπάσματα από το βιβλίο ορόσημο της ελληνικής λογοτεχνίας “Τα Ψηλά Βουνά”, οδηγούν σε νέες διαδρομές ανάγνωσης και συνδέονται με κατασκευές βασισμένες στον σύγχρονο προβληματισμό για την Φύση, τις πρώτες ύλες, την Ενέργεια, την επιβίωση και την επικοινωνία.

Τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στις 16 Αυγούστου 2022, ώρα 11.00- 13.00 θα πραγματοποιήσει εργαστήριο με τίτλο “Πέρα από τα 100 χρόνια”.
Τα παιδιά θα εξερευνήσουν γενικότερα την έννοια της καταστροφής πατώντας πάνω σε ιστορίες που έχουν ήδη διδαχθεί στο σχολείο τους και κατασκευάζοντας έναν αφηγηματικό διαχρονικό κολλάζ με καταστροφές που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή από διαφορετική κάθε φορά αιτία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να προβληματιστούν πάνω στην εσχάτη των καταστροφών, το περιβάλλον και την πυρηνική απειλή. Τέλος, με σκοπό την περιβαλλοντολογική τους ευαισθητοποίηση, θα τυπώσουν ύφασμα με φυσικά υλικά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο levidilibrary@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947 775943.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις