ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το newsbomb αναδεικνύει ως πρωτοσέλιδο θέμα τη συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής Elbit Systems και της ελληνικής κυβέρνησης για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα. Είναι έτσι τα πράγματα;

Συγκεκριμένα γράφει: «Η ισραηλινή εταιρεία εμφανίσθηκε από το «πουθενά» το καλοκαίρι του 2020 και πατώντας σε μια εκτάκτως συνομολογηθείσα Διακρατική Συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Κράτους του Ισραήλ πήρε το έργο για 20 χρόνια, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, «μειοδοτώντας» στα χαρτιά με προσφορά 1,375 δισ. ευρώ ή 68,5 εκατ. ευρώ ανά έτος. Και το ότι η μειοδοσία ήταν προσχηματική διαφάνηκε μόλις σε διάστημα τεσσάρων μηνών, καθώς από το Δεκέμβριο του 2020 , οπότε ανακοινώθηκε πως η Elbit Systems θα είναι ο ανάδοχος του έργου έως τον Απρίλιο του 2021, οπότε λογιστικοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η ανάληψη υποχρέωσης της δαπάνης για το διάστημα έως το 2042 το συνολικό ποσό αυξήθηκε κατά 35% στο 1,85 δισ. ευρώ!

Η ανθρωπογεωγραφία των μεσαζόντων που έστησαν το deal από την ελληνική και ισραηλινή πλευρά, γεννά ερωτηματικά για τη φύση της συμφωνίας και κυρίως για το ποιες εταιρείες θα εισπράξουν εκτός Ελλάδας τα ποσά που προκύπτουν από τις υπερτιμολογήσεις της τελευταίας στιγμής».

Υπάρχει άραγε σκάνδαλο; Τι λένε όσο άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στην υπόθεση στη Μεσσηνία;

Δείτε το ρεπορτάζ του newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις