ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Αθλητικές, θρησκευτικές αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις περιμένουν όσους επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στο Σελλά Μεσσηνίας, καθώς έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων στην περιοχή για εκείνες τις μέρες. Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που αποτελεί ιστορικό κτίριο της περιοχής, κτισμένο στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος των απανταχού Σελλαίων «η Αγία Τριάς» διοργανώνει στις 14 Αυγούστου, παραδοσιακό πανηγύρι στο Σελλά Μεσσηνίας με παραδοσιακούς χορούς και ορχήστρα, πλούσιο γεύμα με καλοψημένη γουρουνοπούλα, σουβλάκια, σαλάτες κτλ.

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρωί πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου ο Αθλητικός Όμιλος Σελλά Μεσσηνίας διοργανώνει Αθλητικές Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα των Αθλητικών Εκδηλώσεων είναι:

18:00 - Αγώνες δρόμου, ανά κατηγορία:

  • Παιδιά έως 8 ετών (Προαύλιο Σχολείου 50μ)
  • Παιδιά από 9 - 12 ετών (ειδική διαδρομή 250μ: εκκίνηση στο Γεφύρι – τερματισμός στο Σχολείο)
  • Γυναίκες όλων των ηλικιών (κυκλική διαδρομή 100μ στο προαύλιο του σχολείου)
  • Δρομείς και όσοι επιθυμούν άνω των 13 ετών (Γύρος του χωριού - απόσταση 3.000 μ)

20:00 – Αγώνας Βόλεϊ στο προαύλιο του σχολείου

Σε όλους τους συμμετέχοντες των αγώνων θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια. Στους αγώνες θα παρευρεθεί και θα δώσει την εκκίνηση ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης δρόμων αντοχής, κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, συμπατριώτης μας από το Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας, στον οποίο θα απονεμηθεί ειδική τιμητική πλακέτα.

Δηλώσεις συμμετοχής στις αθλητικές εκδηλώσεις: Δημητρόπουλος Στάθης - 6972034242.

Το πανηγύρι και οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως τόπος και χρόνος συνάντησης των Απανταχού Σελλαίων, των συγγενών και φίλων από όλη την περιοχή της Τριφυλίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα άλλα μέρη του κόσμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις