ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως ακριβώς το σημείωναν οι προβλέψεις. Παραμονές της Παναγίας και η Λακωνία βουλιάζει από τους ομογενείς ΗΠΑ και Καναδά. Από την Δευτέρα δρόμοι, πλατείες σε πόλεις και χωριά της Λακωνίας κατακλύζονται από τους ομογενείς που μετά από 2 χρόνια έχουν την ευκαιρία να αναπνεύσουν ντόπιο αέρα. Η χαρά τους δεν περιγράφεται.

Οι νεότεροι βέβαια πήγαν πρώτα στα διάσημα νησιά της Ελλάδας και αυτές τις μέρες καταφθάνουν για τον 15αύγουστο. Ανταμώματα και μικρές γιορτές που θυμίζουν άλλες εποχές. Περιμένουν πως και πως τα Πανηγύρια της Παναγιάς αλλά και του Μυστρά. Βέβαια η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου έχει επηρεάσει τις καταναλώσεις τους αλλά όπως και νάχει η αγορά κάπως κινείται. Και όχι μόνον η εμπορική αγορά αλλά και η πολιτική αφού αρκετοί είναι οι ομογενείς, κυρίως εκπρόσωποι Συλλόγων κι Ενώσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν για τις πολιτικές εξελίξεις στη Λακωνία και ιδιαίτερα στην Σπάρτη. Τους ενδιαφέρει δηλαδή να γνωρίζουν ποιοι θα κατέλθουν στις Περιφερειακές αλλά και στις Δημοτικές εκλογές και ανιχνεύουν τόσο τις προσωπικές φιλοδοξίες όσο και τις κομματικές επιρροές.

Θα έλεγε κανείς μια δεύτερη Λακωνία βρίσκεται αυτές τις μέρες στην μητρόπολη που ενδυναμώνει αλλά ενίοτε και απορρυθμίζει τα πράγματα αφού τουλάχιστον σε ότι αφορά τους δήμους οι ομογενείς δεν ψηφίζουν από το εξωτερικό. Σίγουρο όμως είναι ότι τα καλούδια, τα λάδια και τα βότανα όπως και τα εκλεκτά μπουζόπουλα και σουβλάκι θα καταναλωθούν αφειδώς στα δροσερά καφενεία και φαγάδικα των χωριών και των πόλεων. Όσο για τα πανηγύρια, αναμένεται ο χορός να είναι ολονύκτιος και φυσικά δεν θα λείψουν και η αβάντες σε υποψήφιους πολιτικούς… Οι ψυχραιμότεροι βέβαια προτιμούν πιο ήσυχες γωνιές ξενοδοχείων ή bistro.

Να σημειωθεί ότι η Λακωνική Ομογένεια και φέτος ενίσχυσε την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με 100.000 δολάρια για τους σκοπούς των Ιδρυμάτων της.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις